23. april 2019
Greves unge atlet Anna Ø. Lange kiksede lidt i første øvelse, men fik rejst sig og sat dansk rekord i syvkamp. Foto: Greve Atletik
Greves unge atlet Anna Ø. Lange kiksede lidt i første øvelse, men fik rejst sig og sat dansk rekord i syvkamp. Foto: Greve Atletik
Foto: Hasse Sjögren
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekord af Greve-atlet i VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekord af Greve-atlet i VM
Sydkysten - 23. juli 2018 kl. 16:54
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Atletik: Talentet har alle længe været klar over, og nu kommer de store resultater for en ung udøver i Greve.

Anna Ø. Lange havde kvalificeret sig til U20 VM i Tampere i Finland, hvor hun skulle deltage i syvkamp.

Med en fornem afslutning på 800 meter endte Anna Ø. Lange på 5234 point i syvkampen og en samlet 20. plads.

Det var en forbedring på 109 point af den danske U20-rekord, som havde stået siden 1980, og som Anita Sølyst havde.

Det startede ellers ikke helt så godt for Anna Ø. Lange, som i første øvelse, 100 meter hæk, ramte 7. og især 8. hæk og mistede cirka et sekund i denne øvelse og dermed omkring 100-150 dyrebare point, men efter et fornuftigt højdespring på 1,56 meter begyndte det at køre for Anna. Ny personlig rekord i kuglestød med 13,10 meter med en 4 kg kugle, og så sluttede hun førstedagen af med sin næstbedste tid på 200 meter nogensinde - en tid på 25,81 sekunder. På andendagen præsterede hun med 5,59 meter i længdespring og 44,03 meter i spydkast også karrierens næstbedste resultater i de respektive øvelser, inden hun på den afsluttende 800 meter med 2:23,12 min. kappede 2,69 sek. af sin personlige rekord, og dermed blev det til ny dansk rekord i syvkampen.

Klar til senior DM
- Det var virkelig svært efter den første øvelse. Dér måtte jeg lige arbejde med at hive hende op ved håret. Men det er hun faktisk meget god til selv at gøre, lyder det fra træner Thomas Andersson, der regner med, at rekorden ikke får lov at stå længe.

Den 18.-19. august er der nemlig DM Mangekamp i Silkeborg, og med dagens præstation - der viste, at hun har kapacitet til 5400 point - er U20-atleten bestemt én, der kan blande sig i seniorernes topstrid.

- Lige nu er jeg bare stolt over, at jeg kunne rejse mig op efter den første øvelse, for det kiks ødelagde rigtig meget, lød det bagefter fra Anna Ø. Lange.