4. august 2020
Kim Jacobsen beder guderne om godt vejr, så der igen kan komme gæster til Danhostel Ishøj Strand. Udover vejret vil hostel-chefen også gerne snart have flere turister til landet. Foto: John Ringstrøm
Kim Jacobsen beder guderne om godt vejr, så der igen kan komme gæster til Danhostel Ishøj Strand. Udover vejret vil hostel-chefen også gerne snart have flere turister til landet. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regn og corona koster dyrt for lokal campingplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regn og corona koster dyrt for lokal campingplads

Det ustadige, danske sommervejr kombineret med corona-krisen er ikke just guf for danske campister. Det går blandt andre ud over Danhostel Ishøj Strand.

Sydkysten - 15. juli 2020 kl. 19:05
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi skriver stort set midt i den danske sommer, som normalt er lig med masser af turister, høj sol, fyldte strande og letpåklædte mennesker af både store og små.

Men sommeren 2020 er anderledes. Dels er vejret ikke alt for godt, og dels har den snart fire måneder lange corona-krise sat sine spor på både erhvervsliv, turisme og den enkelte persons ageren.

Det gode vejr skulle dog være på vej, men det er en ringe trøst for blandt andre Kim Jacobsen.

Han og hans hustru, Anette Greve Jacobsen, driver på fjerde år Danhostel Ishøj Strand med både vandrehjem og campingplads.

- Nej, der er ikke så mange, som der vi har normalt, siger Kim Jacobsen.

Normalt fyldt op

Over en hel sæson i sommerhalvåret har ægteparret Jacobsen normalt mellem 5.000 og 10.000 mennesker på campingpladsen, hvor der er 74 pladser.

- Der er normalt helt fyldt op i juli og august. Lige nu har vi 12-15 fastlæggere, som jo er der hvert år, og det er det, forklarer Hostel-chefen, der udover de mange campingpladser også råder over 40 værelser med eget bad og toilet på vandrehjemmet.

De manglende gæster har naturligvis konsekvenser for det lokale vandrehjem og campingplads, der er tilknyttet Danhostel-kæden.

- Vi har fyret næsten hele personalet, og det er udelukkende corona-krisens skyld. Lige nu har vi kun ansat løsarbejdere. 40 procent af omsætningen er jo væk, for det er slut med selskaber, der normalt booker sig ind til fester og den slags, mange lejrskoler og træningslejre for sportshold, konstaterer Kim Jacobsen.

Turisterne mangler

Det flot beliggende Ishøj Strand ved »indgangen til København« og med Strandparken i baghaven byder på både en ny, stor legeplads, bålplads, indianer-tipi, 1.500 kvadratmeter stor, udendørs aktivitetsplads og så har Danhostelkæden som den første, danske hostelkæde tilsluttet sig FNs verdensmål. Det betyder, at der sættes særlig fokus på blandt andet uddannelse, ulighed, madspild og klimaindsats.Men alle de prisværdige tiltag og gode initiativer bliver ikke rigtig værdsat for tiden, da gæsterne udebliver.

- Så længe, der ikke må komme turister ind i landet, er det svært. Vi har normalt mange tyskere og hollændere, men de kommer ikke. Nordmænd har vi også mange af, men ikke så meget svenskere. Så vi er ret presset på især camping, men vi må trække det her år ud af kalenderen og så starte forfra næste år. Heldigvis har nogle selskaber i august og september, men jeg regner med, at vi går i nul. Vi kommer dog ikke til at gå fra hus og hjem, lyder det trods alt med en vis portion optimisme fra Kim Jacobsen.

Nej til hjælpepakker

Ægeparret har tidligere drevet et forsamlingshus i Kirke Såby, så de kender rutinerne omkring et fællesskab og servicering af gæster.

- Der var kun syv værelser i Kirke Såby, men i princippet er det jo det samme her, bare i en lidt større målestok. Det er Ishøj Kommunes bygninger her på Ishøj Strand, så vi betaler bare løbende. Vi betaler også skat og moms, for det kan ikke betale sig at skyde det et år, siger Kim Jacobsen, der til gengæld har haft mulighed for at få en andel af regeringens hjælpepakker.

- Vi har fået lidt, men har sagt nej til resten. Det kan ikke betale sig for os, når vi skal til at ansætte folk igen, mener han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?