26. maj 2020
Steffen Maschvitsz fra Greve, som selv har prostatakræft, har taget initiativ til at oprette en lokalafdeling af PROPA. Foto: Helle Midskov
gallery icon

Se billedserie

Steffen Maschvitsz fra Greve, som selv har prostatakræft, har taget initiativ til at oprette en lokalafdeling af PROPA. Foto: Helle Midskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prostatakræftforeningen åbner ny lokalafdeling i Greve-Solrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prostatakræftforeningen åbner ny lokalafdeling i Greve-Solrød
Sydkysten - 18. september 2019 kl. 19:10
Af Helle Midskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Steffen Maschvitsz fra Greve, som selv har prostatakræft, har taget initiativ til at åbne en lokalafdeling af PROPA i Greve-Solrød, og afdelingens første foredrag finder sted allerede den 2. oktober

- Jeg har haft prostatakræft i fem år, og jeg ved godt, at jeg nu er uhelbredeligt syg af kræft, fortæller 66-årige Steffen Maschvitsz, men det afholder ham ikke fra at tage initiativ til en lokalafdeling i Greve-Solrød af prostatakræftforeningen PROPA.

Der er ikke nogen lokalafdeling her i området, den nærmeste er i Roskilde, og Steffen mener derfor, at der er behov for en afdeling her på disse kanter, som dækker Greve og Solrød, og som meget gerne også må tiltrække kræftramte og deres pårørende fra Vallensbæk og Ishøj.

- Jeg meldte mig ind i PROPA, da jeg fik konstateret prostatakræft. Det gjorde jeg for at få mere viden om den type kræft, og hvad man overhovedet kan gøre for at få så godt og langt et liv som muligt med denne sygdom. Det er en kræftform, som ikke alene rammer den, der får konstateret sygdommen, den påvirker også dit parforhold og dine pårørende, forklarer Steffen.

Han mener ikke, der kan informeres nok om, hvor vigtigt det er for mænd at komme til lægen så hurtigt som muligt, og at man hele tiden holder sig ajour i forhold til behandling.

- Hvis man reagerer i tide, så kan der gøres meget, hvis man bliver ramt af prostatakræft, men går man for længe, inden man kommer til læge, så kommer man i min situation. Statistikken viser, at 12 mænd får konstateret prostatakræft om dagen, forklarer han.

Steffen håber, at interesserede vil ringe eller maile til ham, så så mange som muligt kan være med i den nye lokalafdeling og være med til at oplyse om det at leve med denne sygdom.

Det første arrangement, som den nye lokalafdeling står for, er et foredrag med læge Ph.d. Thomas Helgstrand Copenhagen Prostate Cancer Center, Urologisk Klinik Rigshospitalet, Urologisk afdeling Herlev Hospital.

Thomas Helgstrand vil tale om status og fremtidige elementer i behandlingen af prostatakræft.

Foredraget foregår onsdag den 2. oktober klokken 19 i den store sal i Greve Borgerhus, Greveager 9, Greve.

Der vil blive en pause med kaffe/the og kage for 20 kroner, som betales ved indgangen. Tilmelding til Steffen på 21438832. Man kan maile til Steffen på maschvitsz@os.dk med tilmelding senest den 29. september.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?