27. maj 2020
DSB vil have færre S-tog gennem Greve Kommune for til gengæld at have flere S-tog på hele S-togsnettet i aftentimerne fredag og lørdag. Men det vil gøre S-togsdriften meget mindre robust, lyder det fra politikerne i Greves Teknik- og Miljøudvalg. Pressefoto
DSB vil have færre S-tog gennem Greve Kommune for til gengæld at have flere S-tog på hele S-togsnettet i aftentimerne fredag og lørdag. Men det vil gøre S-togsdriften meget mindre robust, lyder det fra politikerne i Greves Teknik- og Miljøudvalg. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere protesterer over færre afgange med S-tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere protesterer over færre afgange med S-tog
Sydkysten - 04. april 2020 kl. 11:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra december får Greveborgerne langt færre afgange med S-toget på strækningen mellem Hundige Station og Solrød Strand Station. I hvert fald hvis DSB fører planlagte ændringer ud i livet. Men det vil gøre S-togsdriften meget mindre robust, lyder det fra et enigt Teknik- og Miljøudvalg i Greve Kommune.

DSB begrunder forringelsen med, at mange S-togsbrugere i hovedstadsområdet ønsker flere afgange i aftentimerne fredag og lørdag. Og det kan de få, hvis passagererne på strækningen mellem Hundige og Solrød nøjes med seks togafgange i timen mod de nuværende ni i løbet af dagtimerne.

- Passagerer på strækningen igennem Greve og Solrød skal altså vente længere på toget. Og når det endelig kommer, skal vi stå endnu mere sammenpressede i togvognene. Men det allerværste er, at når der udgår et tog - og det gør der tit - bliver ventetiden uacceptabelt lang, siger Mortan Martinsson, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Greve.

Gevinsten kan alle S-togsbrugere til gengæld nyde, for DSB lover i stedet flere afgange i hele S-togsnettet om aftenen fredag og lørdag.

- Det er ikke rimeligt, at Greveborgerne skal betale med forringelser, mens alle andre passagerer kan nøjes med at nyde fordelene, siger Mortan Martinsson.

I Greve betyder forringelsen, at kommunens mange pendlere får en sværere hverdag, når arbejde og hjemmeliv skal hænge sammen. Derfor skal byrådet også drøfte sagen på det kommende møde i april.

Lige nu bliver strækningen mellem Hundige Station og Solrød Strand Station betjent af linje A og linje E hele dagen alle hverdage. I forslaget vil linje A kun køre på strækningen i morgenmyldretiden, så strækningen kun betjenes af linje E resten af dagen. Linje A vil heller ikke betjene strækningen i eftermiddagsmyldretiden. Det betyder, at de nuværende ni tog pr. time bliver til seks tog pr. time efter morgenmyldretiden.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?