25. januar 2021
Arkivfoto: Lars Kimer
Arkivfoto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet roser: Roligste nytårsaften i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet roser: Roligste nytårsaften i mange år
Sydkysten - 04. januar 2021 kl. 12:33
Af Søren Schaadt Larsen

Politiet roser borgerne ovenpå den roligste nytårsaften i mange år.

Politiet ønskede sig et roligt nytår, og havde derfor i dagene op til årsskiftet meldt ud, at de ville slå hårdt ned på overtrædelser af forsamlingsforbud og fyrværkeri til gene.

- Borgerne havde virkelig lyttet til vores budskab. Vi havde ingen ambition om at udstede en masse bøder, men vi ville være synlige, have dialog med borgerne og om nødvendigt være konsekvente. Patruljerne oplevede, at forsamlingsforbuddet blev overholdt, og at borgerne havde en forsvarlig omgang med fyrværkeri, siger Michael Sehested fungerende vicepolitiinspektør, som var operativ leder nytårsaften.

At borgerne havde lyttet til politiets opfordringer ses tydeligt i rapporterne fra Beredskab 4K, som slet ikke var i Greve nytårsaften. I døgnrapporterne var der ligeledes langt mellem episoderne - og slet ingen i Greve. Et kasseret juletræ, der var brændt af i Køge, lidt hærværk i Ringsted og nogle småbrande i containere i Holbæk, var alt, hvad Midt- og Vestsjællands Politi kunne diske op med fra nytårsfejringerne.

Politiet havde derfor heller ingen grund til at sigte nogen for overtrædelser af forsamlingsforbud og fyrværkeri til gene:

- Vi vil derfor gerne rose borgerne for at træde ind i det nye år på en god og forsvarlig måde, siger Michael Sehested.

Midt- og Vestsjællands Politi kan derudover oplyse, at de ikke har fået nogen anmeldelser om fyrværkeriskader.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?