26. juni 2019
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
gallery icon

Se billedserie

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet forlænger indsats i Askerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet forlænger indsats i Askerød
Sydkysten - 17. januar 2019 kl. 08:41
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den første tirsdag i august lød startskuddet til et nyt forebyggende tiltag i Midt- og Vestsjællands Politi. Her rykkede politiet ud til boligområdet Askerød for med egne ord at møde borgerne i øjenhøjde og lytte til, hvad der optog dem.

Siden har politiet været til stede i Askerød med den mobile politistation den første tirsdag i hver måned, og selvom indsatsen i første omgang skulle vare året ud, er det nu besluttet, at den skal fortsætte i 2019. Det fortæller John Jensen, vicepolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi forlænger tiltaget, fordi vi synes, det har givet så gode resultater og så god en dialog med borgerne. Vi skal huske, at vi som politi er til for borgerne, og det vil vi gerne vise dem, siger John Jensen.

Han fortæller, at politiet også har gjort noget ved de problemer, som borgerne har påpeget. For eksempel var der flere, som følte sig utrygge, når der blev kørt på knallert på stierne i området. Derfor har politiet siden haft fat i knallertkørerne for at begrænse den utryghedsskabende adfærd.

Nogle skal pakkes ud

Tiltaget i Askerød har vist sig at have flere fordele for politiet. Blandt andet har borgerne også benyttet lejligheden til at tippe de lokale betjente om mulig kriminalitet. Det har eksempelvis handlet om narkosalg, fortæller John Jensen.

- Jo mere vi taler med folk og kommer i dialog med dem, jo flere informationer får vi, siger vicepolitiinspektøren og fortæller, at man i øjeblikket overvejer at gå ud og opsøge borgerne mere ved for eksempel at banke på deres dør for at høre, hvad de tænker, og hvad de synes om politiet.

- Det er ikke bare lige at komme i dialog med alle beboerne i et område. Nogle vil rigtig gerne tale, men der er altså også nogle, der pakker sig ind. Vi vil gerne have dem pakket ud, så vi kan få en god dialog med dem alle sammen, siger han.

En naturlig ting

Dialogen med borgerne har også givet politiet mulighed for at oplyse om, hvordan det egentlig står til med kriminaliteten i Askerød og omegn. Billedet er nemlig ikke altid, som man tror, og John Jensen fortæller, at en væsentlig del af opgaven også har været at aflive nogle af de myter og vandrehistorier, som findes om kriminaliteten i et område som Askerød. Målet er nu, at politiet skal blive endnu mere synligt i området, for det skaber tryghed hos borgerne, fortæller John Jensen.

- Vi vil også gerne være til stede de dage, hvor der er sammenkomster, beboermøder og lignende, så vi kan komme i dialog med folk på den måde også. De skal se os som en helt naturlig ting. Det skal ikke være sådan, at man tror, der er sket noget, hver gang man ser en politimand, siger han.

Man kan finde den mobile politistation i Askerød næste gang tirsdag den 5. februar fra klokken 14.00 til 17.00. Det foregår bag Stamhuset. Samtidig vil politiet i den første uge af måneden være mere opsøgende og til stede i området.

Som et andet nyt tiltag er der også en ny beboergruppe på vej for dem, som kunne tænke sig at samarbejde med politiet og Greve Nord Projektet om at fastholde en god udvikling i Askerød. Er man interesseret, kan man komme forbi den lokale politistation eller kontakte Trine på telefonnummer 22 83 60 74.