15. december 2018
En såkaldt sanseskov og en dyrefold er blandt de aktiviteter, som plejehjemmet Torsbo i Ishøj håber at realisere med hjælp fra statens puljemidler. Det kom frem under det seneste byrådsmøde. Arkivfoto: Vincent Byakika
En såkaldt sanseskov og en dyrefold er blandt de aktiviteter, som plejehjemmet Torsbo i Ishøj håber at realisere med hjælp fra statens puljemidler. Det kom frem under det seneste byrådsmøde. Arkivfoto: Vincent Byakika
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjem vil etablere sansehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjem vil etablere sansehave
Sydkysten - 17. maj 2018 kl. 17:03
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plejehjemmet Torsbo i Ishøj har sat gang i et større projekt, der skal gøre udearealerne på plejehjemmet mere attraktive og demensvenlige for beboerne. Med midler fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen håber plejehjemmet på at kunne realisere tankerne om at etablere et kolonihavehus, en såkaldt sanseskov, et aktivitetsrum samt muligheden for at lave et område med en dyrefold. Derfor har Torsbo ansøgt styrelsens pulje til indretning af demensegnede plejeboliger om knap 600.000 kroner til at anlægge sansehaven. Det fremgik af et dagsordenspunkt, der blev behandlet på byrådsmødet den 8. maj.

Torsbo kan allerede glæde sig over, at Ishøj Byråd i forbindelse med budgetforliget for 2018 afsatte 1,5 millioner kroner til at forbedre plejehjemmets udearealer. Det er penge, som blandt andet skal bruges til at indramme Torsbo med hække og hegn, ligesom der skal etableres stisystemer og belysning. Det skal sikre, at beboerne kan færdes frit og sikkert uden fare for at blive væk eller komme i farlige situationer, som det formuleres i kommunens fremstilling af sagen.

Derudover har plejehjemmet modtaget en donation fra en pårørende på cirka 250.000 kroner, som også skal gå til at forbedre haven. Helt specifikt skal pengene gå til at finansiere et drivhus, da det er noget, som beboerne har ønsket.

Det forventes, at Torsbo og Ishøj Kommune først får svar på ansøgningen fra styrelsen om cirka tre måneder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk