23. september 2020
Delta Park er blandt de steder, hvor de mange arbejdspladser er kommet til. PR-foto
Delta Park er blandt de steder, hvor de mange arbejdspladser er kommet til. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På 10 år: 31 procent flere arbejdsplader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På 10 år: 31 procent flere arbejdsplader
Opdateret 17. januar 2020 kl. 12:43
Sydkysten - 17. januar 2020 kl. 12:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Vallensbæk er der skabt 31,5 procent flere arbejdspladser på ti år. Det er dermed den kommune, der har haft den største stigning i antallet af arbejdspladser.

Da den økonomiske krise ramte tilbage i nullerne, oplevede en del kommuner en stor tilbagegang i antallet af arbejdspladser.

Nu er kommunen ude af krisen, og Vallensbæk er den kommune i landet, der kommer ud med den største procentvise stigning i arbejdspladser fra 2008-18.

I Vallensbæk er der skabt 31,5 procent flere arbejdspladser i kommunen på ti år. Det er den største stigning i hele landet.

- Folk grinede af mig, da jeg for ti år siden sagde, at Vallensbæk også skulle være en erhvervskommune. Vi har i lang tid arbejdet for at opfylde en vision om, at gøre plads til mere erhverv, og det er i høj grad lykkedes. Jeg er stolt over, at Vallensbæk nu også er en erhvervskommune, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Vallensbæk Company Park
I løbet af de ti år, som undersøgelsen dækker, er Vallensbæk Company Park skudt i vejret. Fire company houses med tilsammen 20.000 kvadratmeter erhverv spiller helt sikkert en stor rolle i Vallensbæks flotte placering i opgørelsen.

Anerkendte virksomheder har valgt at have kontor på denne attraktive beliggenhed i Vallensbæk Company Park blandt andet Capgemini, Estée Lauder, SuperOffice, Ricoh, OBH, Orkla og senest kunne kommunen byde Takedas 120 ansatte velkommen. Takeda er en japansk medicinalgigant, der producerer receptpligtige lægemidler og håndkøbsmedicin.

Vil gøre en forskel for erhvervslivet

I flere undersøgelser fra Dansk Byggeri og Dansk Industri ligger Vallensbæk lunt på en række vigtige parametre for erhvervslivet, f.eks. når det gælder byggesagsbehandlingen, transport og infrastruktur. Vallensbæk er i 2019 kåret til kommunen med det bedste erhvervsklima på Sjælland - og bedst i landet, når det gælder samarbejdet mellem virksomheder og skoler.

- Vallensbæk vil derfor gøre en forskel for erhvervslivet. Vi vil lette hverdagen og skabe optimale rammer for at kunne drive virksomhed. Derfor er det naturligt, at vi tilbyder fleksibel service af høj kvalitet. Vi vil tilbyde ordentlige vilkår og understøtte virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft, siger borgmesteren.

Opgørelsen over udviklingen i antal arbejdspladser er udgivet af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Har debatten om sexisme taget overhånd?