3. juni 2020
En motorcykelbetjent ville rutinetjekke en hvid BMW, men bilen stak af ind i Askerød i Hundige, hvor betjenten blev omringet. Arkivfoto: Thomas Olsen
En motorcykelbetjent ville rutinetjekke en hvid BMW, men bilen stak af ind i Askerød i Hundige, hvor betjenten blev omringet. Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overblikket: Stenkast mod politiet i Askerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overblikket: Stenkast mod politiet i Askerød
Sydkysten - 24. oktober 2019 kl. 10:42
Af Marianne Due, Søren Schaadt Larsen og Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En biljagt endte med truende og voldsom adfærd overfor politiet, hvilket var årsagen til, at der blev tilkaldt adskillige politipatruljer til Askerød-bebyggelsen i Hundige onsdag aften klokken 20.13.

arrow Læs også: Har fundet flere våben: Visitationszoner forlænges

Sagen begyndte, da en færdselsbetjent på motorcykel helt rutinemæssigt ville tjekke en hvid BMW, men de to personer i bilen, ønskede tydeligvis ikke at tale med politiet, så bilen stak af.

- Betjenten fortsatte dog med at eftersætte bilen, som til sidst standsede ved Digehuset i Askerød i Greve. Fra bilen undløb to personer, og andre kom til og begyndte at kaste sten mod betjenten, da han nærmede sig den efterladte bil. Disse personer på stedet væltede også betjentens motorcykel, siger Camilla Schouw Broholm, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Truende attitude

En patruljevogn, der er i nærheden, kommer hurtigt til stedet, men det lægger ikke en dæmper på gemytterne.

- En patruljevogn kom hurtigt motorcykelbetjenten til undsætning, men også disse politifolk blev mødt af stenkast, lydet det fra Camilla Schouw.

Politiet trak både peberspray og stave, mens de unge i kastede med sten mod betjentene. Det får betjentene til at tilkalde yderligere assistance.

- Betjentene bad vagtcentralen om yderligere assistance, og både Midt- og Vestsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi sendte patruljevogne til assistance. Betjentene måtte bruge både stave og peberspray for at dæmpe gemytterne, siger Camilla Schouw.

Flere betjente får styr på situationen

Gemytterne, efterhånden som der kom mere politi frem, faldt til ro. De unge mennesker trak væk fra området.

Til Ekstrabladet fortæller et vidne, at politiet trak våben, og på mediets videoer fra stedet kan man se svært bevæbnet politi i området.

De to personer fra den hvide BMW stak af og blev ikke fundet efterfølgende. Bilen bliver konfiskeret og skal nu undersøges nærmere for at finde ud af, om de to personer kan identificeres og om der er noget i bilen, der er ulovligt.

- Vi får sikret bilen, og en enkelt person er anholdt for ikke at efterkomme politiets henstilling, fortalte vagtchefen til Ritzau.

Der er i øjeblikket visitationszone i området. Den er forlænget for tredje periode, som varer indtil den 28. oktober.

- I løbet af i dag (torsdag, red.) vil politiet tage stilling til, om nogen skal sigtes for urolighederne og stenkast, siger Camilla Schouw.

Hun oplyser samtidig, at politiet efterfølgende undersøgte et stort område i Greve for at se, om nogle kunne have kastet noget fra bilen under flugten, eller om personer havde gemt nogle genstande i nærheden. Politiet traf her tre personer ved Hundige Allé, og i et nærliggende buskads fandt politiet en peberspray, som den ene, en 15-årig ung mand fra Ishøj, erkendte at have smidt. Han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, og han vil høre nærmere, fortæller hun.

arrow Politiet i og omkring København forlænger visitationszoner
28. oktober 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 17:56
arrow Kriminel konflikt stadig i gang: Visitationszoner forlænges
28. oktober 2019 kl. 17:37 Opdateret: kl. 19:48
arrow Færdselsbetjent omringet af truende unge
24. oktober 2019 kl. 06:52 Opdateret: kl. 06:52
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?