2. juni 2020
Sahr Hussain med blomster efter sit 12-tal til eksamen og efterfølgende fastansættelse hos Louis Nielsen i Hundige. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Sahr Hussain med blomster efter sit 12-tal til eksamen og efterfølgende fastansættelse hos Louis Nielsen i Hundige. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyuddannet optiker var med til at redde en kvindes liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyuddannet optiker var med til at redde en kvindes liv
Sydkysten - 06. januar 2019 kl. 09:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en smilende Sahr Hussain, der møder kunderne hos Louis Nielsen i Hundige, og det med god grund. For hun har netop fået 12 i sin afsluttende eksamen som optiker.

arrow Læs også: Vær med til volley

- Det er en rigtig flot præstation af Sahr, men jeg er faktisk ikke så overrasket, for mens hun har været elev her, har hun vist, at hun er virkelig dygtig, fortæller chefoptiker Lone Andersen.

Allerede tidligt i elevforløbet, da Sahr Hussain var under uddannelse og var optikerelev i butikken, viste hun sine evner som optiker, da hun havde en stor andel i at redde liv på baggrund af sin synsprøve.

Rikke Albertsen besøgte butikken med en veninde og skulle egentlig ikke have foretaget en synstest. Men veninden lokkede hende. Det var Sahr Hussain, der foretog synsprøven på Rikke ved hjælp af et såkaldt fundus-kamera, der tager billeder af øjets nethinde. Ud fra billederne af Rikkes øjne henviste Sahr hende videre til øjenlægen.

- Jeg kunne se på billederne, at der var uregelmæssigheder, som tydede på, at der kunne være noget galt. Rikkes syn var nedsat, og da hun fortalte mig om sine symptomer, henviste jeg hende straks til en øjenlæge.

Fra øjenlægen blev Rikke Albertsen henvist til Rigshospitalet, hvor hun fik konstateret modermærkekræft i øjet.

- Jeg kunne slet ikke forstå det og var i chok et øjeblik, indtil lægen fortalte mig, at det ikke havde spredt sig og derfor kunne fjernes. Samtidig sagde han, at det havde reddet mit liv, at jeg kom ind så hurtigt, fortæller Rikke Albertsen.

Hun er taknemmelig for, at Sahr Hussain handlede så hurtigt.

- Havde det ikke været for Sahr, ved jeg ikke, om jeg overhovedet ville have overlevet, fortæller Rikke Albertsen.

Sahr Hussain får sit eksamensbevis om tre måneder, og der venter hende en fastansættelse som optiker hos Louis Nielsen i Hundige.

- Det var ikke nogen svær beslutning. Sahr er utroligt dygtig, og vi er glade for, at hun fortsætter i butikken som optiker, fortæller chef- optiker Lone Andersen.

arrow Lokale svømmere er tiende bedste i Danmark
05. januar 2019 kl. 17:53 Opdateret: kl. 13:18
arrow Brand hos naboen: Tre minutter føltes som en time for Niels
05. januar 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 13:15
arrow Orienteringsaften på gymnasium
05. januar 2019 kl. 10:19 Opdateret: kl. 13:22
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?