24. september 2021
Solrød Brandstation har gennem årene været lukningstruet flere gange. Heller ikke denne gang er der garanti for, at stationen overlever. Foto: Katrine Wied
Solrød Brandstation har gennem årene været lukningstruet flere gange. Heller ikke denne gang er der garanti for, at stationen overlever. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt samarbejde om beredskabet på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt samarbejde om beredskabet på bordet
Sydkysten - 19. december 2018 kl. 17:03
Af Petter Becker-Jostes

De tre kommuner, som blev efterladt på stationen, mens fem andre kommuner rykkede ud, ruster sig nu til at gå ind i et samarbejde om beredskabet.

arrow Læs også: Mister alle deltidsbrandfolk og to køretøjer

Roskilde har inviteret Stevns og Solrød til en drøftelse om et samarbejde, der ifølge Solrød-borgmester Niels Hörup (V) nok især kommer til at handle om de opgaver, der ligger ud over de daglige brand- og redningsopgaver. Det kan for eksempel være brandsyn, brandteknisk byggebehandling og den forebyggende indsats.

Om der fortsat kommer til at være en brandstation i Solrød, vil Niels Hörup ikke love. Han pointerer dog, at da der senest blev lavet en såkaldt risikobaseret dimensionering for det nuværende Østsjællands Beredskab, var det stadig nødvendigt med en station i Solrød.

- Jeg kan dog garantere, at sikkerheden og trygheden ligger byrådet på sinde, så det bliver et robust og kompetent beredskab, der kommer til at løse opgaven, siger Niels Hörup, som glæder sig over invitationen fra Roskilde.

Det var en landsdækkende beredskabsreform, der førte til oprettelsen af Østsjællands Beredskab i 2015. Beredskabets otte kommuner - Solrød, Greve, Ishøj, Vallensbæk, Høje-Taastrup, Roskilde, Køge og Stevns - fandt dog aldrig fælles fodslag. Tidligere i år meldte Køge sig ud, mens Greve, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup er på vej til at gå sammen. Mens Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler, ikke har kunnet se Solrød som en del af det samarbejde, har Greve-borgmester Pernille Beckmann udtalt, at hun gerne så Solrød inviteret til en dialog. Niels Hörup har dog i skrivende stund stadig ikke fået en invitation, fortæller han.

- Nu ligger der en kæmpeopgave i at bygge et nyt beredskab op, siger Niels Hörup.

arrow Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
11. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Greve går med i nyt samarbejde om beredskab
18. december 2018 kl. 10:10 Opdateret: kl. 10:10
Stemmer du til kommunalvalget i år?