9. december 2018
Carsten Mølgaard Hansens yndlingssted i Solrød Strandkirke er ved lysene, der danner et hjerte. ?Hjertet er jo et symbol på kærligheden, og der er ikke noget større end kærligheden?, forklarer han.
Carsten Mølgaard Hansens yndlingssted i Solrød Strandkirke er ved lysene, der danner et hjerte. ?Hjertet er jo et symbol på kærligheden, og der er ikke noget større end kærligheden?, forklarer han.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst brænder for den kirkelige hverdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny præst brænder for den kirkelige hverdag
Sydkysten - 13. november 2017 kl. 05:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Carsten Mølgaard Hansen holdt sin første prædiken, da han var 15 år gammel og gik i 8. klasse på Gadehaveskolen i Høje-Taastrup. Det skete skærtorsdag 2005 i Ansgarkirken i Hedehusene, hvor han var i erhvervspraktik hos præst Randi Fabritius Petersen.

- Randi var en meget nærværende, inspirerende og direkte præst, som fik kristendommen helt ned på jorden. Det var dér, det hele startede, og jeg fik lyst til at læse teologi. Inden havde jeg overvejet at blive psykolog, foredragsholder eller i hvert fald en, som arbejder med mennesker. Et job som præst rummer mange facetter, og det blev så mit valg, fortæller Carsten Mølgaard Hansen, der er ny præst i Solrød Sogn.

Til højmessen i Solrød Strandkirke søndag den 26. november kl. 11 indsættes han som præst af provst Anne Bredsdorff. Da det er hans første stilling som præst, skal han dog først ordineres af biskop Peter Fischer-Møller mandag den 13. november kl. 19 i Roskilde Domkirke. Alle er velkomne til at deltage i både indsættelse og ordination.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang som præst i Solrød Sogn. Kemien med menighedsrådet og de ansatte i kirken har været god lige fra starten, så nu skal jeg lære folk i området at kende. Det betyder meget for mig at få et godt kendskab til menneskene, der bor her. Jeg brænder meget for den kirkelige hverdag, hvor fællesskabet mellem præst og menighed føles nært og vedkommende. En kirke er ikke kun enkeltstående events som højmesse, dåb, bryllup og begravelse. En kirke er også alt det, som sker imellem, og det ser jeg frem til at dele med menigheden, fortæller Carsten Mølgaard Hansen, der elsker at forkynde.

Finder indre ro
Blandt andet håber han, at han - sammen med sognets øvrige præster Charlotte Gravesen og Leif Ellerbek - i kirken kan være med til at give folk et pusterum i en travl hverdag fyldt med arbejde, familieliv og fritidsaktiviteter. Selv bruger han vandreture i ind- og udland som en ventil til at skabe ro i sig selv.

- Kirken skal gerne være et sted, hvor folk kan komme og trække vejret dybt ind. Hvis jeg kan give folk en tillidsfuld oplevelse og få dem til at trykke lidt på bremsen, er det rigtigt godt, mener Carsten Mølgaard Hansen, der vil gøre det ved hjælp af bl.a. læsegrupper og andagter.

Carsten Mølgaard Hansen er enig i N.F.S. Grundtvigs udsagn "Menneske først, kristen så", der stammer fra et digt af samme navn og stadig diskuteres blandt Grundtvigtilhængere.

- Vi skal se på os selv som hele mennesker og er nødt til at finde ud af, hvem vi er og forholde os til vores fælles historie. Som præst kan jeg være med til at aktualisere de eksistentielle spørgsmål og overvejelser, så vi i forlængelse af at være mennesker også er kristne, siger Carsten Mølgaard Hansen.

Han er allerede godt i gang med at tale om eksistentielle spørgsmål med sine to hold konfirmander. Som nyudklækket præst kan det måske lyde som lidt af en mundfuld at skulle undervise 43 snakkelystne teenagere i bl.a. trosbekendelsen og Fadervor.

- Jeg har dyrket og undervist i kampsporten judo i mange år. Erfaringerne herfra kan jeg bruge i min undervisning, så jeg har ikke haft problemer med konfirmanderne indtil videre, fortæller han med et smil.

Han har også deltaget i forskellige arrangementer på tværs af provstiet, og det arbejde sætter han stor pris på.

- Jeg kan rigtigt godt lide, at der er en lokal identitet i en kirke, og det er også derfor, at jeg har søgt jobbet som præst i Solrød. Det er helt anderledes end at være præst i en storby som København, hvor folk ikke har det samme tilhørsforhold til deres kirke. Jeg håber at møde mange fra området i kirken, siger Carsten Mølgaard Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk