24. november 2017
Farukh Olskær Saghir skal stå i spidsen for den nye biograf i Waves, som ventes at byde de første gæster velkommen til august. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Farukh Olskær Saghir skal stå i spidsen for den nye biograf i Waves, som ventes at byde de første gæster velkommen til august. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny biografchef: Det er klart en drøm, der går i opfyldelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny biografchef: Det er klart en drøm, der går i opfyldelse
Sydkysten - 29. april 2017 kl. 18:48
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Lærredet skal være der, siger Farukh Olskær Saghir og peger mod den ene væg i lokalet, som om få måneder er forvandlet til den store sal i indkøbscentret Waves' nye biograf.

Selvom de store rum og lange gange endnu ligner en byggeplads, kan man godt ane, at stedet er ved at tage form. Flere vægge har allerede fået den karakteristiske røde farve, og i de mindre sale kan man nu se, hvor stolerækkerne skal stå.

- Det at åbne en helt ny biograf er fantastisk. Man kan skabe noget selv og sætte sit eget præg på tingene og på kulturen på en arbejdsplads, siger Farukh Olskær Saghir, som netop er blevet ansat som chef for biografen, der ventes at åbne midt i august.

- Det er klart en drøm, der går i opfyldelse for mig, siger han med åbenlys glæde og forventning i stemmen.

Biografverdenen er dog langt fra fremmed for den 37-årige roskildenser, der i 2001 fik sit første job hos Nordisk Film Biografer, som også står bag den nye biograf i Waves. Det begyndte som et deltidsarbejde ved siden af studiet, men faktisk blev han så glad for jobbet, at han havde svært ved at give slip. Og det selvom både uddannelse og sidenhen fuldtidsarbejde og familie ved siden af gjorde det svært for ham at få enderne til at nå sammen.

To gange sagde han faktisk sit arbejde i biografen op, men alligevel endte han med at komme tilbage, fordi han savnede det.

- Det var simpelthen på grund af den stemning, der er i en biograf med det miljø og de mennesker og gæster, man møder. Det møder du jo ikke mange andre steder. Folk er glade, og de kommer for at få en oplevelse. Der er en fed stemning, som jeg har været meget tiltrukket af. Jeg har prøvet at forlade det et par gange, men jeg er bare blevet hevet tilbage, forklarer Farukh Olskær Saghir.

Smilet er vigtigt

Efter en årrække i den finansielle sektor valgte han at skifte karriere og gå efter sin drøm, og i 2014 blev han service manager på fuldtid i Falkoner Biografen. Det var han indtil for nogle måneder siden, hvor han fik mulighed for at prøve rollen som biografchef af i Field's. Her skulle den nuværende biografchef på orlov, så Farukh Olskær Saghir fik et vikariat, som netop er afsluttet.

Nu gælder det forberedelserne til åbningen af biografen i Waves. Blandt andet skal der ansættes 30-40 medarbejdere.

- Jeg søger efter nogle mennesker, der har lidt ansvarsfølelse, kan tage nogle initiativer og allervigtigst har nemt ved at smile. Man møder rigtig mange gæster på sit arbejde i biografen, og derfor handler det om at have et personale, der kan lægge egne problemer til side og møde andre mennesker med et smil, siger den nye biografchef, som også fortæller, at han søger medarbejdere både over og under 18 år og både på fuldtid og deltid.

Er man interesseret i at søge et job i biografen, kan man finde stillingsopslagene online, fortæller han og tilføjer, at ansøgningsfristen er midt i maj.

Et samlingspunkt

Farukh Olskær Saghir flyttede for nylig til Roskilde fra København, og før da boede han i Hillerød. Derfor kender han endnu kun lidt til lokalområdet omkring sin nye arbejdsplads.

Det kommer dog til at ændre sig, for som ny biografchef er han fast besluttet på at samarbejde med lokale aktører som for eksempel idrætsklubber, skoler og virksomheder.

- For mig handler det om at være en aktiv del af lokalområdet, siger Farukh Olskær Saghir, som håber, at biografen vil blive et samlingspunkt for borgerne i lokalområdet.

- Min drøm er selvfølgelig, at det er den biograf, som folk tænker på, når de skal ud og opleve noget, siger han.

Den nye biograf i Waves får seks sale og op mod 1.000 stole. Den ventes at åbne i august 2017.

Blå bog: Farukh Olskær Saghir
  • Farukh Olskær Saghir er født i 1979.
  • Han er bosat i Roskilde sammen med sin familie.
  • Ny chef for Nordisk Film Biografers kommende biograf i Waves.
  • Ansat hos Nordisk Film siden 2001. Først i Hillerød, derefter på Frederiksberg og senest i Field’s i København.
  • Fra 2005-14 har han arbejdet i forsikringsbranchen/den finansielle sektor og har sideløbende gennemført HD i organisation og ledelse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk