17. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny affaldsordning i Solrød sendes i udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny affaldsordning i Solrød sendes i udbud
Sydkysten - 02. september 2018 kl. 11:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne for en ny affaldsordning i Solrød Kommune, hvor borgerne fra 2020 skal sortere mere af deres affald, sættes nu for alvor i gang, når ordningen sendes i EU-udbud.

I Solrød Kommune er ambitionerne på klimaområdet store. Derfor ønsker et flertal i byrådet at iværksætte en ny og mere klimavenlig affaldsordning, hvor borgerne fra 2020 skal sortere mere af deres affald. Det skal sikre, at langt mere af Solrød borgernes affald kan genanvendes og omdannes til ressourcer.

På den baggrund har et flertal i byrådet vedtaget at sende en ny affaldsordning i EU-udbud, som skal indføres i 2020. Den kommende affaldsordning sikrer, at op imod 50 procent af borgernes affald bliver genanvendt mod de nuværende 29 procent.

- Det er et kendt faktum, at vi verden rundt lever over evne, når det gælder jordklodens ressourcer. Det er derfor ikke kun almindelig sund fornuft at iværksætte initiativer med fokus på øget genanvendelse, det er også ren og skær nødvendighed, hvis vi gerne vil efterlade en beboelig jordklode til vores efterkommere, siger borgmester Niels Hörup (V).

Den kommende affaldsordning skal sættes i værk i 2020, og for at teste den nye ordning, er den i august måned blevet indført i to villaområder med i alt 40 husstande samt i et boligselskab. Erfaringerne fra disse områder skal bl.a. bruges til at sikre, at udrulningen til alle ejendomme i kommunen sker bedst muligt.

I Solrød Kommunes nye affaldsordning er der lagt op til individuelle løsninger for etageejendomme og rækkehuse. For almindelige husstande er der tale om en ordning med 3 x 240 liters containere pr. alm. husstand - altså én mere end i dag - som henholdsvis skal indeholde bioaffald/restaffald, papir/glas og plastik. Ud over det er der mulighed for også at få en container til pap og, som det er i dag, selv at investere i en container til haveaffald.

Som udgangspunkt er der lagt op til, at containeren til bioaffald og restaffald skal tømmes hver fjortende dag med mulighed for at tilvælge ugetømning mod betaling. Muligheden for en løsning med ugentlig tømning af containerne til bioaffald og restaffald i sommermånederne bliver desuden også undersøgt. Beholderne med papir, glas og plastik tømmes en gang om måneden i storskraldsordningen.