9. maj 2021
Arkivfoto: Kenn Thomsen
Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal kommunens busser ikke længere udlede CO2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal kommunens busser ikke længere udlede CO2

Vallensbæk Kommune er en af de første i landet, som kommer til at køre med 100 procent fossilfri busser.

Sydkysten - 24. november 2020 kl. 06:27

Vallensbæk: Kommunens busruter linje 143, 144 og 166 har netop været i udbud. Fra december 2021 får Vallensbæk Kommune 100 pct. fossilfri busruter, hvor alle Movias busser i kommunen kommer til at køre på fossilfrit brændstof.

Busserne, som skal køre i Vallensbæk, har allerede været på vejene på andre ruter. De har bare flere gode leveår i sig, og derfor kan de anvendes på kommunens busruter. Populært sagt "upcycles" eksisterende busser til at kunne køre på fossilfrit brændstof fremfor diesel.

"I Vallensbæk arbejder vi løbende med at fremme brugen af kollektiv transport, samtidig har vi fokus på at være en grøn og bæredygtig kommune. Med de nye busser kan vi give vores borgere det bedste fra begge verdner. God kollektiv transport gennem gode bæredygtige busruter," siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk.

Når busdriften bliver omlagt og de fossilfri busser bliver sat ind, vil Vallensbæk Kommune årligt spare en halv million på at holde busserne kørende sammen med Movia.

- Sammen med de sjællandske kommuner og regioner bidrager Movia i vores mobilitetsplan til klimadagsordenen med grøn omstilling og flere rejsende i den kollektive transport. Vores mål er, at alle busser er fossilfri i 2030, og mindst halvdelen er eldrevne, flextrafik køres i elbiler, og nye tog er eldrevne. Derfor er vi utroligt glade for, at bl.a. Vallensbæk Kommune allerede nu har besluttet, at de nye busser i kommunen skal køre helt fossilfrit, siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i Movia.

100 pct. besparelse på CO2

Når busserne bliver helt fossilfri, betyder det også, at vi udleder 100 pct. mindre CO2 fra vores busser. Men det er ikke den eneste grønne gevinst, som de fossilfrie busser fører med sig.

Busserne kommer til at udlede halvt så mange partikler og reducerer udledningen af NOx med 77 pct. NOx stammer ofte fra forbrændingen i en motor, og forkortelsen er fællesbetegnelsen for flere forskellige gasarter, der er dannet af forbindelser mellem kvælstof og ilt. Når der er NOx til stede i luften, danner det ozon, som kan irritere luftvejene.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?