21. september 2020
De nye hurtigladere er placeret på rastepladserne Karlslunde Øst og Karlslunde Vest.
De nye hurtigladere er placeret på rastepladserne Karlslunde Øst og Karlslunde Vest.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan elbilen lades hurtigere op i Karlslunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan elbilen lades hurtigere op i Karlslunde

Vejdirektoratet har åbnet to nye ladestandere på rastepladserne ved Karlslunde.

Sydkysten - 08. februar 2020 kl. 15:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karlslunde: Nu bliver det lettere at køre elbil i Danmark. Vejdirektoratet har netop åbnet særligt hurtige ladestandere til elbiler på to rastepladser - og med endnu en åbning planlagt på en tredje rasteplads inden længe. Der er i dag ladestandere på 35 rastepladser herhjemme.

De nye lynhurtige ladestandere finder man på rastepladserne Karlslunde Øst og Karlslunde Vest på Køge Bugt Motorvejen syd for Greve. Rastepladserne ligger centralt ved motorvejsnettet og er blandt de allermest besøgte herhjemme.

På rastepladserne findes i forvejen ladestandere, der lader med en effekt på op til 50 kW. Disse er nu blevet suppleret med to nye lynladestandere - de såkaldte Ultra Fast Chargers - så der er tre elladestandere på hver af de to rastepladser Karlslunde Vest og Karlslunde Øst.

De nye lynladestandere henvender sig mod den nye og kommende generationer af elbiler, som er udstyret med de hurtigladende og længere- rækkende batterier.

Lynladerne kan oplade med en effekt op til 175 kW med CCS-stikket og kan opgraderes til 350 kW. Med Chademo-stikket kan der lades med 50 kW og det kan opgraderes til 75 kW.

De nye lynladestandere udgør samtidig en styrkelse af netværket af ladestandere herhjemme. Et netværk, der består af 35 rastepladser, hvor man kan lade sin elbil op langs statsvejnettet eller ved Storebæltsbroen.

Opbygningen af dette netværk er sket gennem en proces, der har varet i flere år, fortæller trafik- og plandirektør Helga Theil Thomsen fra Vejdirektoratet.

- Vi har i Vejdirektoratet længe arbejdet målrettet på at udbygge og styrke netværket af ladestandere til elbiler langs det overordnede vejnet. Dette arbejde ligger i forlængelse af den indsats, vi gør for grøn og klimavenlig infrastruktur."

Ladestanderne er blevet opført af virksomhederne Powered By E.ON Drive og Clever:

- Det er helt afgørende, at vi sammen understøtter den bæredygtige e-mobilitet med et stærkt og sammenhængende netværk af lynladestationer, så det bliver stadig nemmere at lade bilen på farten. Og netop derfor er vores tætte samarbejde med Vejdirektoratet et stort og vigtigt skridt på vejen, når vi skal skabe lynhurtig og meningsfuld opladning til danskerne langs de vigtige trafikale årer i Danmark, fortæller Casper Kirketerp-Møller, en af de to administrerende direktører i Powered by E.ON Drive & Clever.

Har debatten om sexisme taget overhånd?