19. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får Trylleskov Strand direkte busforbindelse til Solrød Station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får Trylleskov Strand direkte busforbindelse til Solrød Station

Bus. I sommer besluttede byrådet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje med direkte forbindelse mellem Trylleskov Strand og Solrød Station, og til at redde natbus 97N.

Sydkysten - 10. december 2019 kl. 19:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solrød: Da Region Sjælland i slutningen af 2018 meldte ud, at man ville nedlægge bus 120 på den ca. 17 kilometer lange strækning mellem Karlsunde og Køge Station, medførte det store frustrationer hos de mange Solrød-borgere, der så ud til at blive bus-løse.

Solrød Byråd besluttede at etablere en ny buslinje. Og nu begynder Solrød Kommunes nye buslinje at køre. Den 15. december har bussen med rutenummer 121 nemlig premiere, og bussen kommer som den tidligere bus 120 til at køre på Strandvejen, men den nye bus 121 drejer nu ind omkring Solrød Strand Station, videre forbi Munkekærskolen, gennem Trylleskov Strand og tilbage ad Strandvejen til Solrød Strand Station, inden den fortsætter til Køge.

- Vi har gennem flere år haft et stort ønske om bedre busforbindelse til vores borgere i Trylleskov Strand området, og selvom det naturligvis er ærgerligt, at vi som kommune på grund af besparelser i regionen skal pålægges en million-udgift, så har vi heldigvis i godt samarbejde med Køge Kommune fundet frem til en rigtig god løsning, siger borgmester Niels Hörup (V).

Solrød Kommune finansierer 1,2 mio. kr. i forbindelse med den nye buslinje, som er etableret i samarbejde med Køge Kommune og Region Sjælland, som også står for en del af finansieringen.

Det var ikke kun strandområdets borgere, som byrådet i sommer besluttede ikke at gøre bus-løse - også Natbus 97N blev reddet.Bussen, der hidtil har kørt fra Rådhuspladsen til Køge Kommune, stod til at blive sparet væk fra årsskiftet, men byrådet besluttede at afsætte 70.000 kr. til, at bussen fortsat kører frem til Solrød Strand Station, hvor den får endestation.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?