9. marts 2021
En 25-årig er idømt ni måneder fængsel for corona-fusk. Arkivfoto
En 25-årig er idømt ni måneder fængsel for corona-fusk. Arkivfoto
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ni måneders fængsel for coronafusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni måneders fængsel for coronafusk
Opdateret 23. februar 2021 kl. 13:08
Sydkysten - 23. februar 2021 kl. 11:39
Af Søren Schaadt LArsen soeren.larsen@sn.dk

VALLENSBÆK: Regeringen har lovet hårde corona-straffe, og det har en vognmand fra Vallensbæk nu lært på den hårde måde.

Fredag blev vognmanden, selv om han aldrig tidligere har været straffet, idømt ni måneders ubetinget fængsel for dokumentfalsk og bedrageri. Det skete ved Retten i Glostrup.

27. marts sidste år søgte han statens coronahjælpepakker for i alt 810.000 kroner i lønkompensation til 12 personer, som han oplyste var ansat i hans vognmandsfirma. Vognmanden oplyste, at de var hjemsendt med løn, på grund af coronakrisen.

- Han har haft nogle ansatte, men de var ikke hjemsendt. Langt størstedelen havde slet ikke været ansat, forklarer anklager hos Vestegnens Politi, Britt Thagaard-Hansen, som har ført sagen.

Selv om vognmandens forbrydelse blev begået inden regeringen skærpede straffen, falder hammeren alligevel hårdere end normalt, lyder det fra anklageren:

- Straffen er gjort ubetinget, hvilket ikke er normalt for tidligere ustraffede, siger Britt Thagaard-Hansen. Hun sammenligner med, at hvis man havde fusket med kontanthjælp, var straffen typisk endt på otte måneders betinget og noget samfundstjeneste.

- Retten siger altså, at selv om det er folk, der indtil nu er ustraffede, så giver man ubetinget straf. Det er et hårdt signal at sende, forklarer hun.

Erhvervsstyrelsen fattede mistanke, og anmeldte sagen til politiet. De udbetalte heller ingen penge.

Retten dømte vognmanden for bedrageri, fordi nogle ansatte aldrig havde været ansat og de øvrige ikke hjemsendt. Retten dømte ham for dokumentfalsk, fordi han fremsendte falske ansættelsesaftaler.

Vognmanden mand har bedt om betænkningstid i forhold til en anke. Britt Thagaard-Hansen oplyser, at vognmandsvirksomheden nu er under konkursbehandling.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?