18. april 2019
Det er uddannelsesbygningen her på Vejlebrovej 65, som Next vil bygge om. Bygningen skal udover gymnasiale ungdomsuddannelser som stx, hhx og htx, der allerede ligger på adressen, også kunne rumme grundforløb til erhvervsuddannelser samt 10. klasse. Foto: Anders Dall
gallery icon

Se billedserie

Det er uddannelsesbygningen her på Vejlebrovej 65, som Next vil bygge om. Bygningen skal udover gymnasiale ungdomsuddannelser som stx, hhx og htx, der allerede ligger på adressen, også kunne rumme grundforløb til erhvervsuddannelser samt 10. klasse. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Next vil samle uddannelser i Ishøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Next vil samle uddannelser i Ishøj
Sydkysten - 25. september 2018 kl. 09:18
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grundforløb til erhvervsuddannelser, 10. klasse og gymnasiale ungdomsuddannelser på én matrikel. Sådan kommer scenariet til at se ud i Ishøj på Vejlebrovej 65, hvor uddannelsesinstitutionen Next er parat til at bygge om.

- Vi laver en omfattende ombygning af hele Vejlebrovej 65, så den bliver shinet op og tidssvarende, siger direktør Ole Heinager fra Next og henviser til tre fagområder med grundforløb til erhvervsuddannelser, som der skal findes plads til på adressen.

Det drejer sig om fagretningerne på grundforløb 1, der hedder Building and Construction, Programming and Electronics og Health and Business. Det er forløb, som Next i dag udbyder på nabogrunden Vejlebrovej 45, hvor de også tilbyder 10. klasse.

I juni kom det frem, at Next og Ishøj Kommune var i dialog om netop bygningen på Vejlebrovej 45, som Ishøj Kommune har udvist interesse for at købe.

På byrådets seneste møde i september var den sag netop på dagsordenen. Af sagsfremstillingen fremgår det blandt andet, at Next henvendte sig til Ishøj Kommune i forsommeren om et eventuelt salg af Vejlebrovej 45, og at kommunen i den forbindelse har arbejdet på at afdække mulighederne for en eventuel erhvervelse af ejendommen.

- Vi er nået til principiel enighed med Next om at købe bygningen, sagde borgmester Ole Bjørstorp (S), da punktet blev bragt op på byrådsmødet.

Next-direktør Ole Heinager vil ikke kommentere på borgmesterens udmelding på byrådsmødet. Han fortæller, at Next er i dialog med Ishøj Kommune, men slår fast, at der ikke er afsluttet nogen handel. Han forklarer, at planerne for Vejlebrovej 65 blev besluttet på et bestyrelsesmøde i Next sidste mandag, og at der ikke er sat nogen dato på, hvornår ombygningen på Vejlebrovej 65 går i gang.

I forbindelse med en kommende ombygning er det planen, at erhvervsskole-eleverne efter grundforløb 1 kan fortsætte i et grundforløb 2 indenfor elektriker, smed, industrioperatør, industritekniker og værktøjsmagerfaget. Tømrerfagets grundforløb 2, som Next i dag tilbyder på Vejlebrovej 45, bliver ikke udbudt i de nye rammer, da der ifølge Ole Heinager er for få elever på tømreruddannelsen, og at det vil kræve for meget plads at bygge den del til.

Manglende søgning til fag som anlægsstruktør, brolægger, bygningstruktør og murer, som Next har tilbudt på Vejlebrovej 45, betyder, at de fag ikke vil blive udbudt på Vejlebrovej 65, forklarer Lars Remtoft, der er økonomi- og personalechef i Next.