18. oktober 2021
Vallensbæk Rådhus. Arkivfoto
Vallensbæk Rådhus. Arkivfoto
Foto: Vallensbæk Rådhus. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Nemt" budget: Ingen har fået noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Nemt" budget: Ingen har fået noget

Politik. Vallensbæk er fortsat hårdt ramt af udligningsreformen, derfor sker der ikke store sager på budgettet for næste år.

Sydkysten - 15. oktober 2021 kl. 09:50
Af Søren Schaadt Larsensoeren.larsen@sn.dk

Vallensbæk: Vallensbæk blev sidste år hårdt ramt af udligningsreformen, og er det fortsat.

Fordi Vallensbæk Kommune hvert år skal sende penge til andre kommer er budgettet for 2022 allerede fra de indledende forhandlinger ramt af et minus 29,1 millioner kroner.

Derfor var der heller ikke så meget at arbejde med, kunne borgmester Henrik Rasmussen (K) fortæller. Han kunne ovenpå budgetforhandlingerne, kalde arbejdet "nemt" - selv om citationstegnene i den sammenhænge er vigtige:

- Ingen har fået noget som helst. Budgettet er egentligt bare en fremskrivning fra sidste års budget, hvor nogle anlægsudgifter er blevet udskudt, forklarer han.

Kommunalbestyrelsens partier skrev i forbindelse med budgetvedtagelsen, at man undgår besparelser på serviceområdet. Pengene er simpelthen fundet ved at udskyde dele af en trafikpulje til 2024/2025. ligesom en renovering af Vejlegårdsvej og ombygning af kryds mellem Sdr. Ringvej og Vallensbæk Torvevej er blevet udskudt til henholdsvis 2025 og 2023.

- Derfor er jeg også glad for, at alle partierne er med, siger han og henviser til, at både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er med i budgetaftalen for næste år.

- Kollegerne i kommunalbestyrelsen og vi i konservative har trods metodeforskelle været enige om målet, forklarer Henrik Rasmussen om budgetforhandlingerne.

Målet har i dette tilfælde været, at undgå et minus på bundlinjen, samt at overholde budgetreglerne - og dermed undgå en sanktioner fra Indenrigs-og Boligministeriet.

Udover ændringerne på anlæg, skulle Vallensbæk Kommune også bidrage til kommunernes samlede overholdelse af økonomiaftalen med regeringen.

- Vi skulle finde yderligere fem millioner, og de penge er taget fra svømmehallen, fortæller borgmesteren. Han understreger, at de fem millioner ikke forsvinder ud af svømmehalbyggeriet, men i stedet bliver lagt på budgettet i 2023. På den måde er det en regnskabsteknisk manøvre.

Man kan naturligvis ikke blive ved med at skubbe udgifter ud i fremtiden, og det forventer borgmesteren da heller ikke bliver nødvendigt:

- Vi kan se af prognoserne, at der kommer flere indbyggere til Vallensbæk i fremtiden. Den vækst er en forudsætning for velstand og højt serviceniveau, forklarer Henrik Rasmussen.

Onsdag aften bliver budgettet endeligt vedtaget af kommunalbestyrelsen.

Rejser du til udlandet i år?