20. januar 2021
Henrik Dahl fra Nautic Marine  fortæller, at  de har travlt med at gøre folk bedre til at betjene deres både. Foto: Emil Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Henrik Dahl fra Nautic Marine fortæller, at de har travlt med at gøre folk bedre til at betjene deres både. Foto: Emil Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mod fjerne kyster: Bådcertifikater og sejlerkurser i høj kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mod fjerne kyster: Bådcertifikater og sejlerkurser i høj kurs

Mange flere kommer til at sejle denne sommer. Kurser til bådcertifikater er lige nu rigtigt eftertragtede

Sydkysten - 01. juli 2020 kl. 19:18
Af Emil Abkjær Kristensen

Nautic Marine på Mosede Havn har travlt for tiden. De udbyder blandt andet speedbådscertifikater og kurser i at betjene sejlbåde, og det er der stor interesse for i disse dage.

- Det er helt tydeligt, at der er rigtig mange, som gerne vil have et bådcertifikat. Det gælder både til speedbåde og sejlbåde, siger Henrik Dahl, indehaver af Nautic Marine.

I Danmark er det lovpligtigt at have speedbådscertifikat til de hurtigste både, og fordi der i år er indført en ny lovændring, er der flere, der har brug for et.

- Før i tiden var det sådan, at hvis bare en person på båden havde et certifikat, så kunne alle ombord sejle den. Nu er reglerne lavet om, så alle, der styrer båden, skal have et certifikat. Det har selvfølgelig betydet, at flere er interesseret i at få sådan et, siger Henrik Dahl.

Han forklarer også, at de manglende muligheder for at komme ud og rejse har haft en indflydelse på den store interesse.

- Der er mange flere, der kommer til at sejle rundt i Danmark denne sommer, og det kan vi selvfølgelig godt mærke hos os, siger Henrik Dahl.

Mod fjerne kyster

Selvom det ikke er lovpligtigt at have certifikat til sejlbåde under 15 meter, så vælger mange alligevel at erhverve sig et, inden de stævner ud for første gang.

- Det er jo en god idé. Der er mange ting at holde styr på, når man er på en sejlbåd, så der er godt at have styr på både teori og det praktiske, inden man sejler.

Hos Nautic Marine har man igennem de seneste år mærket en stigende interesse for sejlbåde. Det skyldes blandt andet et øget fokus på klimaet, hvor sejlbåde er en meget miljøvenlig måde at komme omkring på, forklarer Henrik Dahl.

- Vi begyndte for alvor også at mærke interessen, da tv-programmet Kurs mod fjerne kyster blev vist i tv. Her fik mange danskere øjnene op for sejlbåde, siger Henrik Dahl.

Går man og overvejer at tage et sejlbådskursus, så skal man muligvis ikke vente for længe, for der er rift om pladserne på de fire dage lange kurser.

- Vi er ved at være godt booket op, og vi har endda hentet ekstra mandskab ind til at dække den stigende efterspørgsel, men vi har alligevel kun en lille mængde instruktører.

Bedre ser det ud på speedbådssiden, hvor Nautic Marine både har flere både og flere instruktører. Derudover tager kurset blot en enkelt dag, så flere kan nå at få et kursus sammenlignet med sejlbåde.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?