24. oktober 2019
Hvis klubben ikke er på tur ude af huset, mødes medlemmerne af Inner Wheel Karlslunde typisk på Korporalskroen, fortæller Jette Bank (til venstre) og Marilyn Christiansen (til højre). 

Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Hvis klubben ikke er på tur ude af huset, mødes medlemmerne af Inner Wheel Karlslunde typisk på Korporalskroen, fortæller Jette Bank (til venstre) og Marilyn Christiansen (til højre). Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere end bare sovs og kartofler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end bare sovs og kartofler
Sydkysten - 30. august 2018 kl. 14:39
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Historien begynder i Manchester, England, i 1924, hvor en gruppe kvinder besluttede sig for at lave deres egen klub. Fælles for dem var, at deres mænd var medlemmer af Rotary, og nu ville de skabe deres egen organisation, som havde til formål at udvikle fællesskaber og yde humanitær hjælp.

Klubben, som fik navnet Inner Wheel, har sidenhen spredt sig over hele verden, og for 14 år siden kom den også til Karlslunde, hvor de i dag cirka 20 medlemmer mødes en gang om måneden.

Det fortæller Marilyn Christiansen og Jette Bank, som er henholdsvis forhenværende og nuværende præsident for Inner Wheel Karlslunde. De blev begge tiltrukket af klubbens fokus på venskaber, oplysende foredrag, personlig udvikling og velgørende projekter.

- Man kunne godt have en klub, hvor man bare mødtes for sovs og kartofler, men der skulle gerne være lidt mere indhold i det, forklarer Jette Bank, der har været medlem af klubben i fire år og for nylig overtog posten som præsident fra Marilyn Christiansen.

Når medlemmerne mødes, er der typisk et oplysende indslag på programmet. Det kan være et foredrag, en rundvisning eller et besøg udefra, som gør dem klogere på et bestemt tema. For eksempel har klubben besøgt kulturværftet i Helsingør, været på sejltur fra Næstved til Karrebæksminde og haft besøg af foreningen Bedsteforældre for Asyl.

- Det er kun fantasien, der sætter grænser. Der er nogle få møder, som bestyrelsen skal arrangere i løbet af et år, og udover det bliver møderne delt mellem medlemmerne i små grupper. Derfor er det meget forskelligt, hvad vi laver, fortæller Marilyn Christiansen.

Personlig udvikling

Ved hvert møde er der desuden et medlem, som skal fortælle om et selvvalgt emne i tre minutter, mens et andet medlem skal læse et digt op. Dertil er der mulighed for, at andre, som måtte have noget på hjerte, kan stille sig op og tale. Formålet er blandt andet at udvikle medlemmernes evner til at tale foran forsamlinger, fortæller Jette og Marilyn. Klubben skal nemlig også være et sted, hvor medlemmerne kan udvikle sig personligt.

- Denne forsamling er lille, og den er tryg, så det er et godt sted at blive kastet ud i at tale første gang, siger Jette Bank, mens Marilyn Christiansen fortæller, at en af de mest udfordrende oplevelser for hende var, da hun som præsident skulle holde et såkaldt ego-foredrag om sig selv.

- Som pædagog har jeg holdt forældremøder og stået foran mange, men det var i jobforbindelse, hvor man har en vis faglig baggrund, og man ved, at man har de faglige kompetencer i orden. Derfor er man mere selvsikker, og man ved, hvad man snakker om. Her var det i stedet mere personligt, siger hun og forklarer, at det derfor blev en udviklende oplevelse for hende at holde ego-foredraget.

Støtte til de små

Selvom klubben har fokus på den personlige udvikling og ikke mindst fællesskabet blandt medlemmerne, har den også en del aktiviteter, som er rettet mod den øvrige verden. Med penge fra kontingenter og indsamlingsaktiviteter støtter klubben en række projekter - både lokalt, nationalt og udenlands.

For eksempel har Inner Wheel Karlslunde hjulpet en familie med at sende et barn på spejderlejr, mens en anden familie fik en tur til Lalandia. Klubben støtter også julemærkehjemmet Kildemose i Nordsjælland, og så har man støttet en pige fra Phillippinerne, så hun kunne tage en læreruddannelse, fortæller klubben.

Marilyn Christiansen og Jette Bank forklarer, at man som lokal klub prøver at støtte de mindre projekter frem for de store organisationer, som i forvejen får mange penge ind, mens Inner Wheel Danmark laver en årlig landsindsamling, som typisk går til et større projekt.

- Vi har for eksempel et vinlotteri, og de penge, der kommer ind ved vinlotteriet, er øremærket til for eksempel julemærkehjemmet Kildemose, siger Marilyn Christiansen.

- I januar har vi noget, der hedder Inner Wheel Day, hvor vi forsøger at lave et arrangement, hvor vi tjener penge, og overskuddet går altid til et velgørende formål, siger hun, mens Jette Bank supplerer, at det har været alt fra loppemarked til bankospil.

Plads til flere

Udover det, som klubben gør for andre, lægger medlemmerne også vægt på at drage omsorg for hinanden, når der er behov for det.

- Den interne velgørenhed er mindst lige så vigtig som den udadvendte, siger Jette Bank, der samtidig beskriver klubben som et forpligtende fællesskab, hvor man også har forventninger til hinanden.

Hun og Marilyn Christiansen håber på, at flere kvinder kunne have lyst til at melde sig ind i Inner Wheel Karlslunde, og de understreger, at det eneste krav for at være med er, at man er aktivt deltagende.

Har man lyst til at høre mere, kan man kontakte klubben på e-mailadressen jette.bank@webspeed.dk.