14. juni 2021
Mehmet Zeki Dogru er Enhedslistens spidskandidat ved det kommende kommunalvalg i november. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Mehmet Zeki Dogru er Enhedslistens spidskandidat ved det kommende kommunalvalg i november. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mehmet blev kastet ud på gyngende grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mehmet blev kastet ud på gyngende grund
Sydkysten - 05. februar 2021 kl. 05:33
Af Janus Spøhr

De fleste har nok prøvet at blive kastet ud i en ny udfordring fra den ene dag til den anden. Sådan var det også for Mehmet Zeki Dogru, da han kort efter seneste kommunalvalg fik overdrevet Enhedslistens byrådsstafet efter Carsten Oddershede, der valgte at udtræde.

- Det var overraskende, og jeg synes næsten, at det gik lidt for stærkt, siger Mehmet Zeki Dogru, der først havde regnet med, at han skulle være i frontlinjen for partiet ved det kommende kommunalvalg.

Byrådsarbejdet adskiller sig på mange måder fra et civilt arbejde. Det fik han at mærke fra starten.

- Når man er færdiguddannet, bliver man ikke sendt ud i alle arbejdsopgaver fra starten. Det er noget andet i byrådet, hvor der ikke er samme oplæring. Heldigvis har vores bestyrelse meget erfaring, og den har hjulpet mig, siger han og nævner integrations- og handicapområdet som to af de områder, der ligger hans hjerte nærmest.

Som eneste byrådsmedlem for partiet har han dog skullet forholde sig til alle mulige områder som for eksempel økonomi og veje, som han ikke har været vant til at beskæftige sig med i samme grad. Samtidig kan de til tider tekniske sagsfremstillinger godt være svære at forstå. Sådan var det i hvert fald i starten.

- Jeg spurgte nogle af de andre, og de forstod det heller ikke helt, så jeg var glad for ikke at være den eneste, siger han og understreger, at det med erfaringen er blevet nemmere at sætte sig ind i de mange dokumenter, der danner grundlaget for beslutningsprocesserne i Greve Kommune.

Har fået indflydelse

Enhedslisten er i øjeblikket udenfor den flertalsgruppe, der består af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Det betyder, at partiet sammen med Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti skal kæmpe endnu mere for at få indflydelse. Det er lykkes for det røde parti flere gange, mener Mehmet Zeki Dogru.

- Vi foreslog at indføre mulighed for borgerforslag og at ansætte en borgerrådgiver, og begge ting er sket. Det er selvfølgelig glædeligt, at vi kan være med til at påvirke nogle ting, siger han og nævner take away bibliotek og fokus på klimainitiativer og verdensmål som andre ting, hvor de andre partier har lyttet til Enhedslisten.

Stiller op igen

Trods den hårde landing i byrådssalen er Mehmet Zeki Dogru klar til igen at stille sig til rådighed, når danskerne skal sætte deres kryds til kommunalvalget i november. Her vil han stå øverst hos liste Ø.

- Vi skal have forbedret velfærden og retssikkerheden. Jeg vil kæmpe for, at Greve bliver en kommune, som andre skeler til, når der bliver kigget på normeringer hos pædagoger og social- og sundhedspersonale, siger han og peger på en højere grundskyld som et element, der kan være med til at finansiere regningen.

- Den er højere i vores nabokommuner, så vi foreslår, at vi lægger os på samme niveau som Ishøj og Solrød. Nogle mener, at det vil tage penge fra borgerne, men jeg synes, at det vil være at bruge penge på borgerne, siger han.

Skifter flertallet, så Enhedslisten kommer med i en konstituering, der kan danne et nyt flertal, vil det kræve tålmodighed at se resultater af en anden politik, understreger han.

- Når borgerne rækker hånden ud, skal vi tage imod den og hjælpe den. Vi skal have større fokus på, hvordan vi kan hjælpe borgerne, når de har brug for hjælp. Vi går på arbejde for, at børnene får en god barndom og et godt liv i en kommune, hvor der også tager ansvar for kloden og skabe et bedre samarbejde på beskæftigelsesområdet, så tilliden mellem kommune og borger øges, siger han.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM