19. juli 2019
Hos familien på Lilleholm fortæller 10-årige Nicoline Aufeldt, at hun er begyndt at tænke meget over ikke smide affald i naturen. Hun forklarer, at hun tænker på, hvor skadeligt det kan være for dyrene. Her står hun sammen med sin far, Martin Aufeldt. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Hos familien på Lilleholm fortæller 10-årige Nicoline Aufeldt, at hun er begyndt at tænke meget over ikke smide affald i naturen. Hun forklarer, at hun tænker på, hvor skadeligt det kan være for dyrene. Her står hun sammen med sin far, Martin Aufeldt. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Martin og hans naboer er plaget af skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin og hans naboer er plaget af skrald
Sydkysten - 21. februar 2019 kl. 16:14
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plastikposer, cigaretpakker, tomme dåser og brugt emballage. Det er blot nogle af de ting, som Martin Aufeldt og hans naboer kan finde langs stierne, der fører fra deres hjem til Mosedeskolen i Greve.

- Man kan tydeligt se på stierne, hvilken type affald det er. Det er bakeoff-poser fra Netto, chipsposer, papir fra chokoladebarer, dåser og emballage fra pastasalater, fortæller Martin Aufeldt, der har boet med sin kæreste og datter på Lilleholm i nogle måneder.

Han har været i kontakt med flere naboer i området, som også er trætte af problemet, og han fortæller, at affaldet ofte ender i naboernes hække og haver, når stierne bliver ryddet med fejemaskiner.

Martin Aufeldt mener, at det fortrinsvis må være nogle af skolens elever, som smider affaldet.

- Det er jo ikke hr. og fru Jensen, der spiser en pose chips på vej hjem fra Netto og smider den på stierne, forklarer han.

Ubudne gæster

På Mosedeskolen fortæller skoleleder Jens Olsen, at han også har modtaget henvendelser fra naboer, som var trætte af affald i området. Seneste henvendelse kom før juleferien, hvorefter skolens personale havde fat i en gruppe udskolingselever.

- Men ellers er det ikke noget, der præger vores hverdag, og jeg vil sige, at i det omfang vi bliver bekendtgjort med det, så tager vi fat i det, siger han.

Skolelederen påpeger samtidig, at der også kan være andre forklaringer på affaldet. Han fortæller, at Mosedeskolen gennem en periode har haft besøg i aften- og nattetimerne af nogle unge mennesker, som ikke går på skolen. De hænger ud på skolens matrikel, hvor de ifølge hans oplysninger ryger og drikker alkohol.

- Jeg kan selvsagt ikke udtale mig om, hvordan de kommer til og fra skolen, men på vores egen matrikel har vi haft problemer med, dels at de larmer, og dels at de smider rigtig mange cigaretskodder, siger Jens Olsen, som fortæller, at han ikke er bekendt med rygning blandt skolens egne elever.

For få skraldespande

Uanset om der er tale om skoleelever eller større unge mennesker, efterlyser Martin Aufeldt en adfærdsændring blandt dem, som smider affaldet. Samtidig mener han, at der er behov for flere skraldespande i området.

- Hvis adfærdsændringen er, at de unge mennesker skal smide skraldet i en skraldebøtte, skal der også være mulighed for at gøre det. De kan jo ikke putte det i lommerne, siger Martin Aufeldt, som har taget kontakt til Greve Kommune for at høre, om der kunne sættes flere skraldespande op i området.

Her lød svaret, at den løsning var for dyr, fortæller han.

Sydkysten har været i kontakt med Mortan Martinsson (DF), formand for Teknik- og Miljøudvalget, som fortæller, at han er opmærksom på problemet. I en mail oplyser han, at der ikke for nuværende bliver sat flere skraldespande op, men at han vil høre forvaltningen ad, om man mener, at der er et generelt problem med overfyldte skraldespande.

- Og så vil jeg da bare opfordre til, at man benytter sig af dem, der er, og ikke bare smider fra sig på vejen, skriver han.

Har du også oplevet problemer med affald eller manglende skraldespande? Del din oplevelse, og deltag i debatten i den trykte avis eller på Sydkystens Facebook-side.