3. august 2021
Mariam Aatifi blev årets første student fra Next Sydkysten Gymnasium i Ishøj. Foto: Søren Schaadt Larsen
Mariam Aatifi blev årets første student fra Next Sydkysten Gymnasium i Ishøj. Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mariam er årets første student

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mariam er årets første student
Sydkysten - 21. juni 2021 kl. 09:55
Af Søren Schaadt Larsen soeren.larsen@sn.dk

Ishøj: Årets første student sprang mandag morgen ud fra NEXT, Sydkysten Gymnasium i Ishøj. Det var Mariam Aatifi fra 3GB, som efter en veloverstået eksamen i International Økonomi, fik HHX-huen med det blå bånd sat på hovedet.

- Det er dejligt, at det er overstået. Jeg er overvældet og glad, lød det fra Mariam Aatifi. Hun ventede nervøs, da hun var kommet ud fra eksamen, mens lærerne voterede:

- Plejer det at tage så lang tid, spurgte hun inden døren gik op og hun kunne få sin sidste karakter.

Da hun kom ud var sad hendes søster parat med buket, hue og et kram. Huen blev hurtigt sat på hovedet, mens Mariam Aatifi smilede stort og tilfreds.

Mariam Aatifi og hendes medstuderende har gennem de seneste to år studeret, mens landet har været mere eller mindre nedlukket store dele af tiden, og det har gjort gymnasietiden lidt mere speciel:

- Det har været tre gode år, men det har været påvirket af corona. Det har været rigtigt meget online-undervisning. Vi har ikke været ude at rejse, selv om vi skulle have været det alle tre år. Men skolen har gjort rigtigt meget for at hjælpe os igennem det, siger hun.

I første omgang skal Mariam Aatifi fejre uddannelsen. Det sker i første omgang med familien, inden skolen byder undenfor til huemiddag torsdag, hvorefter studenterkørslen finder sted fredag.

Efter sommerferien skal hun læse videre:

- Nu skal jeg søge uddannelse. Det bliver erhvervsøkonomi og jura. Der er jo en grund til, at jeg har valgt HHX, siger hun inden hun så småt begynder at fejre det med vennerne og søsteren.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?