4. juni 2020
Mange bilister kører alt for stærkt ud af rundkørslerne. Særligt når de kører ud af rundkørslen til Karlstrup Strandvej. Foto: Helle Midskov
Mange bilister kører alt for stærkt ud af rundkørslerne. Særligt når de kører ud af rundkørslen til Karlstrup Strandvej. Foto: Helle Midskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange kører for stærkt i rundkørsler i Solrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange kører for stærkt i rundkørsler i Solrød
Sydkysten - 18. oktober 2019 kl. 09:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Helle Midskov
Oversigtsforholdene i tre rundkørsler i Solrød, som har været under lup, er generelt fine, men mange bilister kører alt for stærkt særligt ud af rundkørslerne.

Det er konklusionen i rapporter om trafiksikkerhed og oversigtsforhold, som konsulentfirmaet COWI netop har afleveret til Solrød Kommune.

Flere borgere oplever, at der blev kørt med høj fart igennem flere rundkørsler i Solrød, og der har også været kritik fremme omkring oversigtsforholdene ved rundkørslerne i forbindelse med trafikuheld.

Solrød Kommune har siden årets begyndelse haft fokus på rundkørslerne i kommunen. COWI har foretaget undersøgelser af hastighederne med drone over flere gange omkring rundkørslerne ved Trylleskov Allé/Cementvej, Cementvej/Solrød Strandvej og Vestre-Østre Strandvej/Strandvejen.

Vurderingen af oversigtforholdene i alle tre rundkørsler er generelt fine, og beplantningen på rundkørslerne får heller ikke kritik af konsulentfirmaet.

- Der er i rapporten set på de færdselsuheld, der har været i rundkørslerne, og det, man konstaterer, er, at det er såkaldte overseelses- uheld. Det er ikke oversigtforholdene i rundkørslen med beplantning, som har været årsag, men bilister, som af en eller anden årsag ikke ser sig for, siger Jens Bach, der er teknisk chef i Solrød Kommune.

Rapporten konkluderer ligeledes, at beplantningen i rundkørslerne, som man har i Solrød, hvor man ikke kan kigge lige igennem og fristes til højere hastighed, er en god løsning, men det ændrer ikke ved, at der bliver kørt med høj fart igennem rundkørslerne.

Kører for stærkt
Af hastighedsanalysen fremgår det, at en del trafikanter kører stærkere end de 20-25 km/t, som er den anbefalede hastighed i en rundkørsel. Der er en klar tendens til i alle de tre rundkørsler, at trafikanterne kører ud af rundkørslerne og markant overskrider de 25 km/t.

Den hurtige acceleration ud af rundkørslen er særligt tydelig i rundkørslen Cementvej/Strandvej, hvor den gennemsnitlige hastighed for udkørslen til Karlstrup Strandvej er målt til 34 km/t.. 85 procent af bilisterne kørte ud på Karlstrup Strandvej med en hastighed på 37-38 km/t.

Den høje hastighed ud af rundkørslerne kan øge risikoen for påkørsler af både cyklister og fodgængere. Foretages der ændringer i rundkørslerne, bør det ikke være tiltag, som er med til at øge hastigheden, af hensyn til cyklisternes og fodgængernes sikkerhed. Tværtimod anbefales det derimod at arbejde videre med tiltag, som sænker bilisternes hastighed, så de i højere grad orienterer sig tilstrækkeligt, er nogle af konklusionerne fra COWI.

Farten skal ned
- Rapporten generelt giver ikke indtryk af et akut problem med rundkørslerne i Solrød Kommune. Men det er klart, at farten meget gerne skal ned ved rundkørslerne. Der vil vi se på, om vi kan stramme op ved rundkørslerne ved eventuelt at snævre mere ind, når man kommer til en rundkørsel, så trafikanterne naturligt tvinges til at sænke farten yderligere, men det er en balancegang, hvor vi heller ikke skal medvirke til flaskehals, siger Jens Bach og fortsætter:

- Vi tilføjer resultaterne til vores trafikplan, og så indgår det i den overordnede plan, hvor vi ser på, hvad der skal gøres på trafikområdet, så der kan ikke siges noget om tidshorisont.

Den tekniske chef forklarer, at resultatet af undersøgelserne i de tre rundkørsler er så enslydende, at han vurderer, at de giver et billede, som nok passer på de øvrige rundkørsler i Solrød, så der ikke skal bruges flere undersøgelser af rundkørsler lige nu.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?