25. september 2021
©TON 160105
BRANDBILER FRA NORDSJÆLLANDS BRANDVÆSEN
©TON 160105 BRANDBILER FRA NORDSJÆLLANDS BRANDVÆSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måske på grund af PFOS: Tidligere brandmand uhelbredeligt syg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måske på grund af PFOS: Tidligere brandmand uhelbredeligt syg
Sydkysten - 16. juli 2021 kl. 10:43
Af Emil Abkjær Kristensen

Dan Eiby, tidligere brandinspektør i Greve Kommune, lider af lungefibrose, en uhelbredelig sygdom.

- Jeg har fået konstateret lungefibrose og lungefibrose er ligesom kræft, det kan ikke helbredes, det er noget man dør af, og man dør af kvælning. Det er jo nogle dystre perspektiver, der er foran mig, siger Dan Eiby i et interview med Radio4 Morgen, som du kan høre længere nede i artiklen.

Han fik konstateret sygdommen for tre år siden, og det er muligvis det sundhedsskadelige stof PFOS, som blandt andet blev brugt i brandhæmmende skum indtil 2011.

- Når vi var på øvelse i Korsør, der lå der et skib, hvor vi lavede en skibsbrand. Jeg er altid gået utroligt meget op i sikkerhed, og jeg stod nede ved bunden af skibet, hvor det brændte, og så skulle man trænge ind og slukke denne ildebrand, og det gjorde man enten med en slange med vand, som man skulle have ned gennem hullet, ellers brugte man skum, og det gjorde vi ret ofte, og der stod jeg nede og nærmest badede i skum i løbet af sådan en formiddag, siger Dan Eiby.

Det har dog ikke været muligt for ham at blive testet for, om PFOS er årsagen, selvom han igennem egen læge har rettet henvendelse til arbejdsmedicinsk klinik for en måned siden.

Hør hele interviewet med Dan Eiby her.

Stemmer du til kommunalvalget i år?