25. januar 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale roklubber bag velorganiseret DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale roklubber bag velorganiseret DM
Sydkysten - 11. september 2019 kl. 12:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En smule vind om formiddagen og stærk strøm om eftermiddagen var med til at give coastalroerne god modstand og udfordringer ved sidste lørdags mesterskaber.

De blev afholdt i Køge Bugt ud for Arken.

13 danske roklubber var repræsenteret ved weekendens regatta, hvor Danmarks coastalmestre 2019 skulle findes.

Det var roklubberne i Ishøj og Greve som stod for årets Coastal DM, og arrangørerne fik ros fra både roere og dommere, fortæller Michael Duncan formand for Ishøj Roklub og medtovholder på Danish Open Coastal Rowing:

- Både dommere og roere kom uopfordret hen og roste arrangementet. Vi havde en enkelt bøje som løsrev sig, og det viste sig at det var noget metal som var knækket. Det gjorde at vi blev ca. 25 minutter forsinket, men det var også det eneste, siger han.

Som noget nyt var det meningen af den sidste del af løbene skulle foregå på stranden, som en beach sprint finish, det blev dog afløst af en plan B efter de første fire løb.

- De første tre-fire løb var med afslutning på stranden, men det begyndte at blive ebbe omkring k. 12 så af sikkerhedsmæssige årsager var vi nødt til at ændre til mål på vand efter de første par løb. Bådene fylder næsten 10m i bredden når de går på land, og lige pludselig var der kun 20 meter tilbage at gå på land på. Så vi gik over til plan B med start på vand og mål på vand, siger Michael Duncan.

Internationale sejre
I alt var 17 udenlandske roere rejst til Køge Bugt Strandpark for at deltage ved coastalmesterskaberne, og det gav de danske roere kamp til stregen.

I den åbne herreklasse i C1x vandt den regerende verdensmester Eduardo Linares fra Peru, repræsenterende en engelsk roklub i tiden 20.36.67 efterfulgt af Kåre Mattesen fra Kalundborg Roklub i tiden 21.44.40 og vandt dermed forbundsmesterskabet.

I den åbne herreklasse i C2x var det Kalundborgs drenge Aleksander Hansen og Kåre Mattesen som roede sejren i hus, men herfra er der et stykke til de næste danske guldvindere.

Særligt roerne fra Helsingborg indtog af flere omgange medaljepodiets øverste skammel - det gjorde de nemlig både i kvindernes åbne klasse i C1x, i C1x og C2x for herrer 50+ og i CMix2x.

Dog er det vigtigt at bemærke, at titlen som forbundsmester går til den højest placerede dansker eller det højst placerede danske hold, da man skal være medlem af en dansk roklub under DFfR for at vinde denne.