30. juli 2021
Mange borgere er rystede over idéen om en Ring 5 fra Køge til Frederikssundsmotorvejen, lyder det fra lokal ildsjæl. Illustration: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Mange borgere er rystede over idéen om en Ring 5 fra Køge til Frederikssundsmotorvejen, lyder det fra lokal ildsjæl. Illustration: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale mobiliserer mod Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokale mobiliserer mod Ring 5
Sydkysten - 21. februar 2019 kl. 09:49
Af Petter Becker-Jostes

Regeringens planer om at komme et skridt nærmere en virkeliggørelse af Ring 5-motorvejen har nu fået lokal modstand - i første omgang i form af fem borgermøder.

arrow Læs også: Vallensbæk får et støjværn

På tirsdag klokken 19 foregår det andet borgermøde i rækken, denne gang i Greve Landsby. Her vil både Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), og Kirsten Nymann, der selv har en ejendom i den såkaldte transportkorridor i Torslunde, være blandt talerne. Torslunde var også stedet, hvor det første borgermøde blev holdt, og det var velbesøgt, fortæller Kirsten Nymann:

- Mange har ikke kendskab til planerne om Ring 5. Det har været et wakeupcall. Flere sagde, at de var rystede over det, der er på tegnebrættet, siger Kirsten Nymann, som på borgermødet vil fortælle om planerne for Ring 5 og også samle folk fra transportkorridoren i modstand mod den.

Pernille Beckmanns budskab på mødet vil være, at det samlede byråd i Greve bakker op om modstanden. Ud over Greve er også Solrød og Køge imod, og her arbejder kommunerne nu på at finde fælles fodslag, oplyser Pernille Beckmann, som i denne sammenhæng glæder sig over, at der er et folketingsvalg på trapperne.

- Så kan vi afkræve dem (folketingspolitikerne, red.) et svar, siger borgmesteren, som i øvrigt ikke deler modstanden mod Ring 5 med sine borgmesterkolleger i Ishøj og Vallensbæk.

Her har både Ole Bjørs- torp (S) og Henrik Rasmussen (K) tidligere udtalt sig positivt om Ring 5, senest i forbindelse med, at regeringen i januar offentliggjorde, at der nu skal iværksættes en forundersøgelse, som skal være færdig om to år og bruges som grundlag til at tage stilling til, om motorvejen skal bygges.

Tanken om en motorvej fra Køge til Helsingør rækker tilbage til 1970'erne, og i 1982 blev et 60 kilometer langt bånd fra Køge over Lille Skensved, Tune, Torslunde og videre nordpå reserveret til formålet. På grund af modstand fra de nordsjællandske kommuner er det lige nu kun stykket fra Køge og op til Frederikssundsmotorvejen, der er genstand for forundersøgelsen. Borgermødet på tirsdag er først og fremmest for beboere i Greve Landsby.

arrow Nu kommer Ring 5 Syd
13. marts 2019 kl. 10:23 Opdateret: kl. 10:23
arrow Debat: Havdruplisten siger nej til ring 5
25. februar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 15:17
arrow 90 i stedet for 110: Kommuner giver ikke op
24. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:58
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?