22. september 2019
Anders, Jeppe og Lucas præsenterer her deres projekt ?Blind Vision? til semifinalen.
Anders, Jeppe og Lucas præsenterer her deres projekt ?Blind Vision? til semifinalen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale elever videre til finalen i forskerkonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale elever videre til finalen i forskerkonkurrence
Sydkysten - 09. april 2019 kl. 12:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeppe, Anders og Lucas fra Krogårdskolen i Greve har kvalificeret sig til finalen i Unge Forskere, der i år afholdes i Bella Centeret den 28.-30. april.

Med projektet "Blind vision - en ny måde at se" vil drengene gøre dagligdagen lettere for blinde mennesker. De har opfundet en brille, der, ligesom flagermus, kan måle afstand ved hjælp af ultralyd. Brillen kan signalere, hvor langt der er til en genstand, og på den måde forhindre, at man går ind i ting, der for eksempel hænger ned fra loftet.

Lige nu giver brillen signalet ved hjælp af lyd, men drengene arbejder i øjeblikket på at videreudvikle på brillen, så signalet kommer til den blinde via en blindestok.

Af de i alt 1.943 tilmeldte projekter var 200 udvalgt til at deltage i semifinalerne. Det var ved semifinalen i Sorø, at drengenes projekt "Blind Vision" gik videre til finalen.

Juryen skrev om projektet: "Et spændende projekt der kombinerer allerede kendt teknologi med dyrenes måde at navigere på. Dette projekt har perspektiver til at gøre en forskel i hverdagen for en stor del af verdens befolkning - godt at I har "set" mulighederne."