25. oktober 2021
Thomas Damholt, bibliotekar og litteraturformidler fra Greve Bibliotek, vil undervejs læse højt fra udvalgte tekster. Pressefoto
Thomas Damholt, bibliotekar og litteraturformidler fra Greve Bibliotek, vil undervejs læse højt fra udvalgte tekster. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Litterær vandring i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Litterær vandring i naturen
Sydkysten - 16. september 2021 kl. 14:22

Tag med på litterær vandring, hvor fokus er på natur i litteraturen, sammen med Thomas Damholt, bibliotekar og litteraturformidler fra Greve Bibliotek, der undervejs vil læse højt fra udvalgte tekster.

I litteraturen er naturen ofte forbundet med at finde fred og være i kontakt med noget større. Men efterhånden som vi oplever en større og større klimakrise og biodiversiteten i naturen falder, beskrives også en konflikt mellem menneske og natur, hvor de to ikke er i fred med hinanden.

Biblioteket har tidligere holdt lignende litterær vandring, hvor temaet var selve det at gå og vandre i naturen.

På denne litterære vandring går deltagerne igen en tur til stranden fra Greve Bibliotek og holder undervejs pauser, hvor litteraturformidleren vil læse op fra tekster, der kan vække begejstring for den store natur, men også litterært kaste lys på økokrisen og vække til eftertanke.

Når vi så går videre vil det være oplagt - fx to og to - at snakke om hvad teksterne har gjort ved os, eller i tavshed fundere og mærke i kroppen hvad natur og tekster gør ved os.

Halvvejs på turen stopper vi ved stranden, hvor en kop kaffe og lidt sødt serveres, før vi går tilbage til biblioteket - igen med pauser til oplæsning undervejs.

Vandringen finder sted torsdag d. 23. september kl. 16 fra Greve Bibliotek, Portalen ved Hundige Station. Vi vil være tilbage ca. kl. 17.45. Arrangementet er gratis, men der er tilmelding på bibliotekets hjemmeside.

Turen rundt er lidt under tre kilometer. Husk de gode sko!

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?