10. august 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde udsat for svindel-opkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde udsat for svindel-opkald
Sydkysten - 31. juli 2020 kl. 10:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

GREVE: Torsdag klokken 08.57 anmeldte en 76-årig kvinde fra Greve, at hun for kort tid siden var blevet ringet op af en mand, der præsenterede sig med et dansk navn fra et betalingskortselskab.

Manden oplyste, at kvindens konto var forsøgt hacket flere gange af nogen fra Holland, hvorfor han fik oplyst kvindens personnummer. Da manden efterfølgende også ønskede oplysninger om hendes Nem-ID, fattede hun mistanke og afbrød telefonopkaldet. Kvinden kontaktede efterfølgende betalingskortselskabet, som intet kendskab havde til det foretagne telefonopkald til den 79-årige kvinde, der således ikke har lidt noget tab i anledning af fupopkaldet.

Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles kritiske over for personer, der uopfordret foretager telefonopkald, hvor der bliver bedt om meget personlige oplysninger. Hovedreglen er, at personlige oplysninger aldrig bør oplyses i telefonen, medmindre man er helt sikker på, hvem oplysningerne videregives til - f.eks. efter en kontrolopringning. Ved mistanke om et fupopkald bør samtalen straks afbrydes, inden personlige oplysninger måtte blive videregivet. Så er risikoen for at lide et økonomisk tab stort set udelukket.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?