26. oktober 2021
Det grønen strøg bliver indviet søndag. PR-foto
Det grønen strøg bliver indviet søndag. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til indvielsen af Strandengen - fortsættelsen af det grønne strøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til indvielsen af Strandengen - fortsættelsen af det grønne strøg

Søndag den 19. september indvier Vallensbæk Kommune det nye grønne område - Strandengen. Dagen byder på underholdning, "frø-jagt" og sjove naturaktiviteter.

Sydkysten - 18. september 2021 kl. 14:52

Vallensbæk: Der er lagt op til en "grøn dag", når Vallensbæk Kommune søndag den 19. september klokken 11-14 i samarbejde med HOFOR indvier Strandengen. Med Strandengen skaber kommunen sammenhæng mellem by og strand, når det grønne strøg i Vallensbæk forlænges og fortsætter som en sti ned over den åbne eng. Til hverdag kan borgerne fornøje sig med naturoplevelser som en sansesti og et paddeskrab, og når der kommer store mængder regn fungerer området som en sø, der forsinker vandet, inden det bliver ledt videre. På den måde får Vallensbæk et dejligt grønt område, der samtidig sikrer mod oversvømmelser.

Borgmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen, byder sammen med bestyrelsesformand for HOFOR, Susanne Juhl, velkommen. Herefter åbnes der op for en lang række aktiviteter, hvor du blandt andet kan finde frøer på sansestien, smage insekter hos Madborgerskab og grine med, når Heino fra Ramasjang-programmet "Heino fikser alt" underholder. Samtidig uddeles der kajkager og frugt.

På dagen vil det også være muligt at blive klogere på selve Strandengen som projekt. Ingeniørvirksomheden MOE, der har tegnet Strandengen, har nemlig to rundvisninger, hvor de fortæller om de mange detaljer i projektet. Derudover kan du også lægge vejen forbi HOFOR's bod og høre mere om, hvordan de klimatilpasser hele hovedstadsområdet, så byen kan håndtere større mængder regn i fremtiden.

Da arrangementet foregår udendørs, skal du huske at klæde dig efter vejret. Det vil være muligt at låne gummistøvler, hvis du har lyst til at bevæge dig ud i Strandengens mere mudrede terræn.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?