14. oktober 2019
Købmandsgården ejes af Henrik Koch, som også selv er i butikken hver dag. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Købmandsgården ejes af Henrik Koch, som også selv er i butikken hver dag. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Købmandsgård åbnede døren til en svunden tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Købmandsgård åbnede døren til en svunden tid
Sydkysten - 02. december 2018 kl. 15:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ældede kaffedåser, Ata skurepulver og gammelt trælegetøj - det er som at træde ind i en købmand anno 1908, når man besøger Møllebækkens Købmandsgård i Karlslunde. Og det var netop, hvad borgmester Niels Hörup (V) forleden gjorde, da han som en del af byrådets fokus på det lokale erhvervsliv besøgte den anderledes købmandsgård bag Korporalskroen på Tåstrupvej.

Købmandsgården ejes af Henrik Koch, som også selv er i butikken hver dag. Og selvom Henrik Koch er opvokset på Nørrebro med familieaner på Lolland, har det vist sig, at hans familie har tilknytning til kroen. Efter Henrik Koch overtog købmandsgården for mange år siden, har hans datter nemlig via slægtsforskning fundet ud af, at Henriks Kochs oldeforældre mødte hinanden på Korporalskroen og blev gift i Karlstrup Kirke, hvorefter de flyttede til Lolland.

- Så man kan sige, at cirklen er sluttet nu, siger Henrik Koch.

Succesfuld webshop
Ud over den gamle købmandsgård åbnede Henrik Koch også for tre år siden en succesfuld webshop med 4.000 varenumre og alt inden for julepynt lige fra julekugler til nissemænd.

- Min passion for julen går mange år tilbage, og da min datter var barn, skrev jeg julehistorier til hende, som jeg nu har fået udgivet i en bog, fortæller Henrik Koch.

Webshoppen er støt voksende og tegner sig i dag for cirka halvdelen af virksomhedens omsætning. Webshoppens pakkelager ligger i en lille bygning ved siden af købmandsgården og der sendes årligt flere end 2.400 pakker til de mange kunder både i Danmark og i udlandet. Mange af de kunder, der handler på nettet, besøger også butikken. Og kunderne kommer langvejs fra - nogle helt fra Grønland og Færøerne.

- Det har været interessant at få et kig indenfor hos Møllebækken Købmandsgård, som er en noget anderledes virksomhed, og på byrådets vegne glæder jeg mig over, at vi her i kommunen også har rammerne til at understøtte sådan en slags virksomhed, siger Niels Hörup.