24. juni 2021
Pilehaveskolen får en Kiss & Ride. Arkivfoto
Pilehaveskolen får en Kiss & Ride. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kiss & ride til Pilehaveskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kiss & ride til Pilehaveskolen
Opdateret 11. juni 2021 kl. 10:11
Sydkysten - 11. juni 2021 kl. 10:06
Af Søren Schaadt Larsensoeren.larsen@sn.dk

Pilehaveskolen får nu en såkaldt kiss & ride på både den sydlige og nordlige side.

- Det har været et stort ønske fra forældrebestyrelsen på Pilehaveskolen, da det har været en stor succes på både Vallensbæk skole og Egholmskolen, forklarer borgmester Henrik Rasmussen (K).

En Kiss & Ride er en lille parkeringslomme, hvor forældre i bil kan aflevere deres børn - kysse dem farvel og køre videre, hvilket har ledt til navnet kiss & ride.

- Fordelen er at, forældrene kan sætte deres børn af hurtigt og køre igen. Lige nu holder de alle mulige steder og sætter deres børn af eller spærrer parkeringspladser til dem, som har brug for at holde i længere tid. Samtidig skulle det gerne give mere sikkerhed til de bløde trafikanter, siger borgmesteren.

Etableringen skal sikre børnene omkring skolen i morgen og eftermiddagstimerne, hvor der er en del trafik i området. Ordningen har allerede vist sig succesfuld og derfor er borgmesteren ikke afvisende overfor at etablere Kiss & rides flere steder:

- Der er en Kiss & Ride ved Vallensbæk Skole og to ved Egholmskolen. Så det er kun Pilehaveskolen, som mangler, og her laver vi to, en på den nordlige side og en på den sydlige side. Lige nu har vi det ikke andre steder, men det er ikke utænkeligt, at man på længere sigt kunne etablere det, for eksempel på kommunens idrætscenter, hvor der kommer rigtig mange forældre og sætter deres børn af og kører igen, siger han.

Der kan holde cirka syv til otte biler i hver Kiss & Ride, hvilket er samme omfang, som de to Kiss & Rides, som er lavet ved Egholmskolmskolen. Det er forventningen, at den nordlige Kiss & Ride vil stå færdig i midt juni 2021, og den sydlige side vil stå færdig primo juli 2021. I alt har kommunen sat to millioner kroner af til projektet.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?