25. maj 2019
Holbæk
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpebøde for manipulation: Kendte til politiets metoder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpebøde for manipulation: Kendte til politiets metoder
Sydkysten - 08. november 2018 kl. 13:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet ved Tungvogncenter Øst havde den 10. oktober 2018 en svensk lastbil med en polsk chauffør inde til kontrol ved Karlslunde.

Ved den indledende gennemgang af dokumenter og papirer så alt ud til at være i skønneste orden, og køre-hviletiden var overholdt til punkt og prikke.

Politiet fattede dog alligevel mistanke om, at der var noget galt, hvorfor lastbilen blev grundig gennemgået, og det skulle hurtigt vise sig, at mistanken var begrundet. Der var nemlig installeret systemer, som kunne snyde lastbilens takograf, som registrerer køre- hviletiden, sådan, at lastbilen kunne køre, imens der i takografen blev registreret pause/hvil.

Der var tale om en yderst avanceret manipulation af takografen, som var konstrueret ud fra, at den ikke skulle efterlade nogle af de tegn, som der normalt bliver undersøgt, når der undersøges for manipulation. Dem, der har konstrueret denne manipulation, har derfor et vist kendskab til politiets metoder til afsløring af denne slags snyd, og at gjort sig store anstrengelser for at skjule deres arbejde, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Det lykkedes altså ikke denne gang at snyde politiet, hvorfor vognmand og chauffør kan nu se frem til en samlet bøde på 324.000 kroner for den omfattende manipulation.

Bøden er sendt til den svenske vognmand, som skal tage stilling til, om bødes skal vedtages, eller om sagen skal behandles i retten.