22. januar 2021
Der er hyggeligt børneteater med forestillingen ?En rigtig nisse? den 5. december. Pressefoto
Der er hyggeligt børneteater med forestillingen ?En rigtig nisse? den 5. december. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julen er ankommet til Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen er ankommet til Greve
Sydkysten - 26. november 2020 kl. 14:29

På Greve Museum er der juleaktiviteter for både store og små hver lørdag frem til jul.

Den første lørdag i december kan hele familien komme i den rette julestemning. På gårdspladsen kan du denne lørdag sikre dig årets juletræ, når FDF Mosede står klar til at sælge smukke juletræer i alle størrelser. Elever fra FGU-skolen i Greve synger julesange på gårdspladsen og skaber julestemning i vinterkulden.

Der er hyggeligt juleteater for de 3-8-årige kl. 11.30, når Det Lille Verdensteater viser forestillingen "En rigtig nisse". Oplev historien om Ida, der lige er flyttet. Der er rod overalt, så julen må springes over. Men heldigvis bor der en rigtig nisse i det nye hus - én der elsker risengrød og nisselist. Der er begrænset antal pladser til teaterforestillingen, så husk at booke plads på forhånd via grevemuseum.dk.

På Greve Museum kan du gå på opdagelse i 100 års julehistorie. I det gamle stuehus er der pyntet op, og julemaden står klar. Her kan du se, hvordan bonden holdt jul, inden juletræet kom til Danmark. Som noget særligt i år viser museet udstillingen "Jul i Nøddebo Præstegård", da juleklassikeren "Nøddebo Præstegård" er inspireret af præstefamilien på Greve Præstegård. I modsætning til bondefamilien fejrede præstefamilien jul med gåsesteg og glaserede kastanjer.

I museets café kan du selv smage på julemaden. Du kan købe gammeldags æbleskiver og hjemmebagte småkager og selvfølgelig også glögg og varm kakao, så både store og små kan få varmen. Børn kan spise sig mætte i en god gang risengrød med kanelsukker og smørklat.

Praktisk:
- Arrangementet foregår lørdag den 5/12 på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

- Teaterforestillingen "En rigtig nisse" starter kl. 11.30 og varer 45 min.

Pris: 40 kr. for voksne - børn er gratis. Billetter skal købes på forhånd via grevemuseum.dk.

- Greve Museum har åbent for juleudstillingerne tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16.

- Greve Museum følger selvfølgelig myndighedernes Covid19-retningslinjer, så du kan få en god museumsoplevelse. Alle gæster fra 12 år og opefter skal bære mundbind eller visir, når man bevæger sig rundt på museets arealer.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?