20. januar 2019
Manden slog også sit offer i hovedet med et askebæger, dog ikke det på billedet.
Manden slog også sit offer i hovedet med et askebæger, dog ikke det på billedet.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jaloux 60-årig bed ekskonens ven: Se hans forklaring her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jaloux 60-årig bed ekskonens ven: Se hans forklaring her
Sydkysten - 19. januar 2018 kl. 14:20
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det slog klik for ham i jalousi, da en 60-årig mand fra Greve i oktober blandt andet bed en anden mand i fingeren og slog ham med et askebæger.

Derfor er den 60-årige blevet idømt 60 dages betinget fængsel ved Retten i Roskilde. Offeret er ven med den kvinde, som den 60-årige kort forinden var blevet skilt fra efter 36 års samliv. Efter den 60-åriges egen forklaring slog det klik for ham, fordi han troede, at manden var den samme mand, som han en dag havde fundet i sit soveværelse sammen med sin ekskone efter at være kommet hjem fra arbejde.

Sammen havde parret boet i Frederikshavn og var senere flyttet til Greve. Her stoppede hendes utroskab, indtil hun gennem godt et år var utro med en gammel ven, fortalte den 60-årige i retten. Efter episoden blev den 60-årige vred og flyttede ind i en lejlighed overfor, som han passede for en ven.

Den 10. oktober, dagen efter han havde afmeldt sin folkeregisteradresse fra det fælles rækkehus, havde han haft et møde med ekskonen for at snakke om deres økonomi. Senere på dagen så han ekskonen i huset sammen med en anden mand, og det slog klik for ham. Han tog en spade inde i skuret, og da ekskonen åbnede hoveddøren, kom han ifølge offerets forklaring ind med spaden over hovedet. Offeret fik vristet spaden ud af hånden på ham, og i stedet væltede den 60-årige manden omkuld med sin ene arm om halsen på ham.

I sin afgørelse lagde retten til grund, at den 60-årige i den efterfølgende tumult slog sit offer flere gange med flad hånd, sparkede ham to gange i ribbenene og bed ham i venstre pegefinger. Til sidst slog han sit offer i hovedet med et askebæger, som stod i gangen ved hoveddøren, hvor tumulten fandt sted.

Den 60-årige var tiltalt efter straffelovens paragraf om vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter, men han endte med at blive dømt efter den almindelige voldsparagraf i straffeloven. Retten mente nemlig ikke, at det var bevist, at han havde til hensigt at slå med spaden, ligesom askebægeret - der ifølge den tiltalte var et bladformet Kähler-askebæger - ifølge retten ikke var så tungt, at manden kunne straffes efter den grove voldsparagraf. Det var en formildende omstændighed, at manden begik volden, fordi han var så oprevet over situationen.

I øvrigt fortryder den 60-årige "inderligt det skete og skammer sig meget," har han fortalt i retten, og han har undskyldt over for både ekskonen og hendes ven.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk