15. juni 2021
Arkivfoto: Kenn Thomsen
Arkivfoto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ishøjs budget godkendt, men problemerne venter forude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ishøjs budget godkendt, men problemerne venter forude
Sydkysten - 10. juni 2021 kl. 10:06
Af Søren Schaadt Larsen

Ishøj: Kommunen har nu afsluttet sit regnskab for 2020, og det er sket uden anmærkninger.

- Det er et godt regnskab, uden bemærkninger, siger borgmester Ole Bjørstorp, Ishøjlisten.

Regnskab 2020 viser et overskud på 31,7 millioner kroner på driften i forhold til det korrigerede budget, og borgmesteren er da også godt tilfreds med det økonomiske resultatet af 2020:

Men allerede næste år ser det igen sværere ud, for selv om Ishøj Kommune har penge på kontoen, så er der en serviceramme, som skal overholdes:

- Vi skal lave et budgetdrøftelse, hvor der er et underskud på 15-16 mio. som ligger på de ting, som vi skal drifte. Det er servicerammen, som er det store problem, siger borgmesteren.

Servicerammen finder Kommunernes Landsforening i samarbejde med regeringen, og den er, ifølge en række medlemmer af byrådet, for stram:

- Det er dejligt, at vi har et regnskab, der ser fornuftigt ud, og at vi overholder servicerammen og dermed de krav, der er i budgetlovgivningen. Men det, der trigger mig, det er, at vi har penge i kassen, vi har ting, vi gerne vil bruge vores penge til, men det må vi ikke for budgetloven, sagde Ole Wedel Brandt, som på en række byrådsmøder har ytret irritation over budgetlovgivningen. Og han var ikke den eneste.

Serviceaftalen er endnu ikke forhandlet på plads, men forventningen er, at kommunen skal spare:

- Vi har penge nok til at lave en sløjfe på budgettet, men det er ikke det regeringen ønsker. De ønsker en stramning. Nu bliver der forhandlet en ny økonomiaftale. Nu må vi se, hvor vi ender, forklarer Ole Bjørstorp.

Dermed er den overordnede forventning, at kommunen må spare.

- Besparelserne kommer formentligt til at ligge på flere områder. Blandt andet på skole og de sociale områder, lyder det fra borgmesteren.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?