6. december 2020
Lokalplanen, som byrådet vil ændre, gælder området, som kiler sig ind mellem bebyggelsen på Ørnekærs Vænge og træ-bevoksningen.
Lokalplanen, som byrådet vil ændre, gælder området, som kiler sig ind mellem bebyggelsen på Ørnekærs Vænge og træ-bevoksningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ishøj Kommune vil bygge ældreboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ishøj Kommune vil bygge ældreboliger
Sydkysten - 02. oktober 2019 kl. 13:24

Ishøj: Byrådet arbejder på at ændre lokalplanen på området syd for Ørnekærs Vænge, så det bliver muligt at bygge 56 seniorboliger og 12 nye rækkehuse.

Planen er, at det 25.500 kvadratmeter store område, som lige nu ligger hen som ubenyttet græsmark, skal huse seniorboliger og rækkehuse, samt grønne områder for beboerne.

Planerne om byggeriet er langt fremme, seniorboligerne kommer til at stikke tre etager op. Det bliver tre store blokke med to- og tre-værelseslejligheder. Blokkene stilles i en u-form, hvor man så har en glasoverdækket vinterhave i midten. Vinterhaven får samtidig en glasfacade mod nord.

Derudover skal der bygges 12 rækkehuse, og den samlede plan er, at en stor del af området fortsat skal være grøn.

Mangler seniorboliger
Formand for Teknik- og Bygningsudvalget, Poul Rikardt Jørgensen (DF), fortæller, at man i Ishøj Kommune mangler boliger til den ældste del af befolkningen:

- Der mangler seniorboliger. Det er meget efterspurgt, det er der rigtigt meget "run" i. Vi imødekommer et stort ønske, siger han.

I kommunens beskrivelser af projektet fremgår det, at arkitekturen får fokus på, at beboerne skal opleve fællesskab og samvær:

- Man skal helst være over 55, hvis man skal flytte ind. Der bliver bygget et indelukke med haveinteriør, bænke og borde, som et samlingssted, siger han og sammenligner det med byggerier, som er ved at blive opført i Hedehusene og Frederikssund.

- Jeg er spændt at komme i gang deroppe, lyder det fra Poul Rikardt Jørgensen.

Rækkehuse for alle
De 12 rækkehuse bliver bygget i to etager, og kommer dermed ikke til atstikke så meget op, som seniorboligerne. De bliver opført med små haver og mulighed for at parkere bilen i overdækkede pladser. Poul Rikardt Jørgensen forklarer, at der ikke bliver nogen aldersgrænse for, hvornår man kan benytte rækkehusene:

- Rækkehusene bliver bygget ned mod Lille Vejleå. De kan bruges af alle. Det bliver ejerboliger, som folk kan købe, siger han.

Høringsperioden løber frem til 31. oktober, og her er det muligt at komme med indsigelser til planforslagene, hvorefter byrådet vil behandle svarene.

schaadt

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?