25. maj 2020
Vær opmærksom på, at du ikke må parkere din trailer på offentlig veje i blandt andre Ishøj Kommune.
Vær opmærksom på, at du ikke må parkere din trailer på offentlig veje i blandt andre Ishøj Kommune.
Foto: Johnny Gudmand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen trailerparkering på offentlige veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen trailerparkering på offentlige veje
Sydkysten - 10. juli 2014 kl. 13:48
Af Johnny Gudmand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke alle ejere af trailere, der er klar over det, men det er som udgangspunkt ikke tilladt at parkere trailere eller andre påhængskøretøjer på offentlige veje. Hvis man gør det, risikerer man at få en afgift .

I øjeblikket har otte af de 11 kommuner, som ligger i Københavns Vestegns Politis kreds, deres lokale bekendtgørelser på plads. Det drejer sig om Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Gladsaxe, Herlev og Rødovre, mens Albertslund, Ballerup og Vallensbæk arbejder på det.

Af bekendtgørelserne fremgår det, at det ikke er tilladt at parkere med påhængskøretøj på offentlig vej. Det er der som sådan ikke noget nyt i, men det er alligevel ikke noget, alle er klar over. Leif Kronblad, der er vejingeniør i Ishøj Kommune, forklarer, hvorfor man har været nødt til at lave nye bekendtgørelser.

- Folketinget vedtog i 2013, at i forbindelse med en revision af færdselsloven, blev alle lokale parkeringsbekendtgørelser ophævet. Der har derfor været et samarbejde imellem kommunerne i politikredsen og Københavns Vestegns Politi om en ny fælles parkeringsbekendtgørelse, siger han.

I de otte vestegnskommuners bekendtgørelser står der blandt andet, at man ikke må parkere sin trailer eller andet påhængskøretøj på offentlig vej.

- Det har hele tiden været forbudt at parkere trailere på offentlige kommunale veje i Ishøj Kommune. Det var også forbudt i den gamle parkeringsbekendtbekendtgørelse. Den nye parkeringsbekendtgørelse medfører derfor ingen ændringer for parkering af trailere på offentlige kommunale veje, forklarer Leif Kronblad.

I Ishøj Kommune er der mange trailere, og det er en del af årsagen til, at man ikke må parkere på offentlige veje.

- Det er primært et kapacitetsspørgsmål. Der er i dag et stort antal biler og trailere i Ishøj Kommune. Hvis man gav lov til at parkere trailere på kommunale veje, ville det medføre en stor reduktion i antallet af parkeringspladser, siger vejingeniøren.

Borgerne skal i stedet parkere privat og huske at tjekke reglerne.

- Vi henstiller til, at borgerne parkerer trailere på private arealer, man skal dog altid undersøge om det er lovligt i forhold til lokalplaner, grundejerforeningens eller boligselskabets vedtægter og regler, siger Leif Kronblad.

Bekendtgørelsen

I bekendtgørelserne lyder det blandt andet: Køretøjer med en tilladt totalvægt over 3.500 kg (lastbiler, busser, autocampere m.v.), påhængskøretøjer (trailer, campingvgone m.v.), motorredskaber og traktorer må i tidsrummet kl. 19.00-07.00 kun parkeres, hvor det er tilladt ved særlig afmærkning. Stk.2: Uanset stk. 1 må påhængskøretøjer med en tilladt totalvægt på højst 2.000 kg dog parkeres i indtil 24 timer, med mindre andet er tilkendegivet ved afmærkning.

Find de lokale parkeringsbekendtgørelser på Justitsministeriets hjemmeside ved at søge på "parkeringsregler". Her kan du blandt andet blive klogere på, om du må parkere på fortovet i din kommune.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?