25. februar 2020
Arkivfoto: Thomas Olsen
Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indbrudsbølge rammer Sydkysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbrudsbølge rammer Sydkysten
Sydkysten - 21. oktober 2019 kl. 09:58
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hen over weekenden er der anmeldt 11 indbrud og forsøg på indbrud i Solrød Strand og 10 i Greve. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er det ikke kun Greve, der er ramt af en voldsom bølge indbrud:

- Hen over weekenden er der Greve, Solrød og lidt i Køge og lille smule i Roskilde. I resten af politikredsen har der ikke været indbrud. I sidste weekend var det den nordlige del af Roskilde og ud mod Jyllinge, der holdt for. Nu er det så gået ud over Greve og Solrød, forklarer Martin Bjerregaard - politikredsens kommunikationsmedarbejder.

Martin Bjerregaard forklarer videre, at mange af indbrudene er foregået ved hjælp af en stige:

- Lidt atypisk har der ved mange af indbruddene været brugt stiger til at komme op på første sal. Selvom der har været skiltet med tyverialarmer, så har man taget stiger med, fordi man tænker, at der ikke er alarmer på førstesalen, men kun i stuen, forklarer Martin Bjerregaard, som dog ikke kan sige, om der er sammenhæng mellem de mange indbrud.

Ved indbrudene har tyvene typisk aflistet en rude, hvorefter de har bevæget sig ind i huset, hvor de har ledt efter ting af værdi, som smykker, kontanter, el-værktøj, computere, spilkonsoller, parfumer og andre el-artikler, som de efterfølgende har taget med.

Efterårsferie

Martin Bjerregaard angiver en anden grund til, at der i løbet af weekenden er anmeldt mange indbrud: Efterårsferien. Familier har været på tur og opdager først indbruddet, når de kommer hjem fra ferien.

- Mange har forladt deres hus, og det giver lidt ekstra arbejde for os, fordi tyvene benytter sig af at husene er efterladt alene, siger Martin Bjerregaard.

Politiet vil derfor også gerne høre fra folk, der har set noget i weekenden og i løbet af sidste uge i de berørte områder.

- Er der nogen, der i bagklogskabens lys, undres over nogle personers færden eller undrer sig over nogle køretøjer i nærheden af, hvor der har været indbrud, så er vi interesserede i at høre om, hvad der er sket, så vi kan få lagt brikkerne i puslespillet og få opklaret det, siger Martin Bjerregaard.

Indbrudene fandt i Greve sted på Skovbovej, to steder på Olsbæk Strandvej, Drosselvej, Løvager, Sandvigsvej, Kærager, Randtofte Søvej, Fuglebakkevej og Lerås. I Solrød Strand var det i Solrød Center, Blåbærvænget, Bæktoften, to på Niels Juelsvej, Solrød Strandvej, tre på Spurvevej, Gammel Køgevej og Parkvænget.

Martin Bjerregaard forklarer, at politiet lige nu er ved at undersøge tekniske spor i sagen, men at de desværre endnu ikke har mistænkt eller anholdt nogen endnu.