14. oktober 2019
En glad prismodtager omgivet af medlemmer fra både Streetsport og Kultur og foreningen Team Solrød. Foto: Anders Dall
gallery icon

Se billedserie

En glad prismodtager omgivet af medlemmer fra både Streetsport og Kultur og foreningen Team Solrød. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætspris hylder næstekærligt boldspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætspris hylder næstekærligt boldspil
Sydkysten - 06. september 2018 kl. 15:44
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Den her pris er først og fremmest dedikeret til alle de unge, som er medlemmer, og til ungdommen i Solrød.

Sådan lød den umiddelbare reaktion fra en stolt og glad Kenneth Gomez Øverup, som onsdag fik sig en overraskelse, da han modtog foreningen Team Solrøds idrætspris på 10.000 kroner. Det skete under et arrangement, hvor Team Solrød med formand og Solrøds borgmester Niels Hörup (V) i spidsen besøgte tilbuddet Streetsport og Kultur, som prismodtageren står bag.

- Det er selvfølgelig fantastisk, at når nu jeg har lagt mange timer i det, ikke at jeg forventer det, men så er det fantastisk nogle gange at få en anerkendelse, og det gør, at beholderen bliver fyldt op igen, sagde Kenneth Gomez Øverup.

Team Solrød består af 57 medlemmer fra erhvervsvirksomheder, organisationer og enkeltpersoner, der støtter op om idrætten i Solrød Kommune blandt andet med idrætsprisen, som uddeles hvert år.

Onsdag var foreningen på et planlagt besøg på streetboldbanen tæt ved Uglegårdsskolen for at høre nærmere om Streetfodbold og Panna-idrætten, og med sig havde de en overraskelse i form af navnet på årets lokale idrætsprismodtager.

- Du har skabt nye muligheder for dem, der ikke altid har haft et sted at være eller haft et sted at være idrætsudøver. Du er en person med et stort hjerte, og du gør en stærk indsats, lød ordene fra borgmester Niels Hörup, som uddybede, hvorfor valget i år faldt på Kenneth Gomez Øverup:

- Foreningen Streetsport og Kulturs slogan er "sammen kan vi endnu mere," og det er lige præcis det, du har bidraget til, og vi er stolte i Team Solrød over, at prisen går til dig.

Opstarten
Med en fodbold og intentioner om at give flygtningebørn mulighed for at blive en del af et fodboldfællesskab i Solrød startede Kenneth Gomez Øverup sammen med sin søn i 2016 projektet "Tro, Håb og Næstekærlighed."

Helt konkret startede det hele i maj 2016 i forbindelse med, at Solrøds kunstgræsanlæg på 20.000 kvadratmeter blev indviet, fortæller han.

- I den anledning bød borgmesteren velkommen, og alle hujede, borgmesteren holdt tale og klippede snoren over, og folk spillede fodbold. Der stod bare en gruppe børn lidt over i krogen, som man kunne se lige var kommet til Danmark, husker Kenneth Gomez, som spurgte sin søn, om de ikke skulle hjælpe dem i gang med at spille fodbold. Det var sønnen indstillet på.

- Og så startede det med den ene gang, som blev til mange gange, som så lige pludselig blev til projekt Tro, Håb og Næstekærlighed, som gjorde, at jeg tænkte: Nu skal vi gøre noget for de her børn, hvordan får jeg ressourcerne til også at kunne hjælpe dem med tøj, støvler, bolde og nogle oplevelser?

Om navnet på projektet siger han:

- Jeg tænkte: Tro, Håb og Næstekærlighed, det kan alle forholde sig til. Jeg tænkte også, at børnene kunne tænke, at vi vil give dem en tro, et håb og næstekærlighed til at komme i gang i Danmark.

Kulturfællesskaber
Siden udvidede han målgruppen for projektet til at være et tilbud for alle børn i kommunen under navnet Streetfodbold Solrød.

- Uanset om man er dansk eller udenlandsk, skal man lære at sige ja tak, nej tak, undskyld og tage hensyn. Man tyrer ikke bolden i hovedet på en lille dreng. Derfor blander vi også årgangene og kønnene sammen, så man automatisk finder ud af, at man ikke bare kan kigge efter sit eget behov, man er også nødt til at tage hensyn. På den måde ender det med, at vi så skaber de her kulturfællesskaber, siger han.

Streetfodbold Solrød er nu blevet til foreningen Streetsport og Kultur, som tilbyder streetfodbold, Panna, Fifa-turneringer og kulturelle ture for medlemmerne, der skal betale 50 kroner hvert halve år for at være med.

- Jeg er meget stolt også på min søns vegne og mit teams vegne over, at vi har kunnet starte et sted og udvikle det. Det her med at starte med at lave et projekt, der hed Tro, Håb og Næstekærlighed og udvikle det et skridt videre til Streetfodbold Solrød, som er selvorganiseret, og til sidst få det til en forening, det gør jo, at der er muligheder.

Prisen på 10.000 kroner skal blandt andet gå til en Lalandia-tur for foreningens medlemmer, lyder det fra Kenneth Gomez Øverup.