18. september 2021
Alle klasser havde lagt kræfterne i deres (oftest hjemmelavede) udklædninger, deres fedterier for lærerne og deres vogne, boder og udstyr som bakkede deres fælles image op. Her er det Laura; en af havfruerne fra 3c. Foto: Kathrine Kofoed Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Alle klasser havde lagt kræfterne i deres (oftest hjemmelavede) udklædninger, deres fedterier for lærerne og deres vogne, boder og udstyr som bakkede deres fælles image op. Her er det Laura; en af havfruerne fra 3c. Foto: Kathrine Kofoed Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætsdag for gymnasieelever: En eksplosion af glæde, farver og larm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætsdag for gymnasieelever: En eksplosion af glæde, farver og larm
Sydkysten - 03. september 2021 kl. 14:00

Når man går på gymnasiet, skal der knokles i hverdagen. Det ved både stx- og hf-elever: Det koster kræfter og tid at få huen på. Men indimellem skal den kåde ungdomsdamp lukkes ud, - ikke mindst efter halvandet års aflyste fester og arrangementer på gymnasiet. Derfor blev skolens legendariske idrætsdag i sandhed en eksplosion af glæde, farver og larm.

Solrød Centeret var endnu ikke åbnet, men ved biblioteket og gymnasiet fyldte unge mennesker og tilskuere godt op i bybilledet allerede fra kl. 8.00. Smølfer, Tiger Kings, havfruer, feer, landshold, mexicanere, gangstere og mange andre fantastiske udklædninger lyste op i optoget, hvor klassernes hjemmelavede vogne og bannere blev ført fra gymnasiet til idrætshallen og de grønne plæner. Hele molevitten med musik, båthorn, teaterrøg og en udklædt rektor i spidsen.

Ungdommen nu til dags

Det hjemmelavede er netop i fokus hos eleverne på Solrød Gymnasium, for det selvkreerede giver flere point, når der tælles sammen, hvor også borddækning til aftenfesten tæller med, ved siden af fedterier for lærerne og selvfølgelig de sportslige klassepræstationer. Her taler vi blandt andet om trillebør-løb, styltegang og mavebøjninger, klassiske sportsgrene som fodbold og basket, høvdingebold og udfordringsdyst med lærerne. Eleverne gik til udfordringerne med krum hals og højt humør. Så ungdommen nu til dags? De er ret fantastiske og festlige, ambitiøse og kreative.

Et kæmpe boost

En idrætsdag handler om idræt, og derfor indledtes den med en fælles danseopvarmning dirigeret til fed musik af gymnasiets idrætslærere. De stod på taget af en lastbil fra Solrød Kommune og var sammen med de øvrige lærere udklædt som søens folk; nogle som sømænd, andre som søofficerer, matroser og fiskere med røde skæg, store underarme og gule sylvesthatte. Udover sport og bevægelse tjener dagen primært til at styrke og udvikle det fællesskab, som er fundamentet for trivsel og dermed læring i hverdagen. Det gælder selvfølgelig internt i klassen, men i høj grad også på tværs af klasser og årgange og mellem lærere og elever. Fællesskabet boostes af fælles oplevelser, skøre konkurrencer og kampånd. Stemningen i Solrød Idrætscenter er da også til at føle på i løbet af dagen. Der heppes på klassekammerater i de intense stunder. Sejrssang og skuffelse blander sig på tilskuerrækkerne.

Efter kampene handler det om at komme hjem i en fart for alle elever. De skal have vasket maling, glimmer og hårfarve af, og de skal have hentet borddækning til klassemiddagen i kantinen. For dagen afsluttes med et brag af en aften. Mandag morgen er til gengæld ikke så stort et brag. Her er eleverne trætte, men til gengæld har fællesskabet i de fleste klasser fået endnu et nøk opad, og den slags nøk kan eleverne kun få for lidt af her i 2021: De vil være sammen. I det samme fysiske rum.

Synes du, at kommunen er der for dig?