16. september 2021
Heidi Serny Jacobsen fra Socialdemokratiet er klar på en periode mere, når der til november 2021 er kommunalvalg. Arkivfoto: Jane Aunsbjerg Villadsen
Heidi Serny Jacobsen fra Socialdemokratiet er klar på en periode mere, når der til november 2021 er kommunalvalg. Arkivfoto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Heidi vil vende skibet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Heidi vil vende skibet
Sydkysten - 21. november 2020 kl. 14:54
Af Janus Spøhr

Forestil dig, at du er ombord på et stort skib. Du er på vej i retning mod vest, men vil gerne dreje skibet, så det sejler den modsatte retning. Sådan en rejse har Heidi Serny Jacobsen begivet sig ud på, efter at hun for tre år siden blev valgt ind i Greves byråd.

Det tager tid at vende en supertanker, som en kommune kan være, og derfor er der stadig et stykke vej, før skibet er på vej det sted, hvor hun gerne vil have det til at ende. Derfor melder socialdemokraten, der til daglig arbejder med vindenergi hos Danmarks Tekniske Universitet, sig klar på mindst fire år mere i motorrummet af kommunen, hvor retningen bestemmes.

- De første tre år har været spændende, så derfor regner med bestemt med at stille op igen, siger Heidi Serny Jacobsen.

Hun fortæller, at benzinen, der får hende til at række hånden i vejret og melde sig til næste runde, er, at hun gerne vil fortsætte med at forsøge at forbedre samarbejdsklimaet i byrådssalen og kæmpe for klimaet og miljøet i kommunen.

Langt til handling
Med 271 personlige stemmer steg hun på det socialdemokratiske tog, der bragede frem ved seneste kommunalvalg. 7,1 procentpoint lød fremgangen på, men det var ikke nok til at sikre et nyt flertal.

Derfor har Socialdemokratiet tilbragt de seneste tre år udenfor flertalsgruppen, som består af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Det kan være frustrerende at sidde i opposition, når man ikke har det sidste ord, og det kan også være frustrerende, at der er langt fra beslutning til handling, men omvendt kan man som byrådsmedlem være med til at påvirke hverdagen for borgerne, siger hun og nævner beslutningen om en grøn pulje som et resultat, hun og partiet har været med til at sikre i forrige års budgetaftale, der for en sjælden gangs skyld blev indgået over midten.

Bedre samarbejde
Et andet arbejde, hun har kastet sig over, er at forbedre samarbejdsklimaet i byrådet.

- Jeg sidder selv foran fjernsynet og bliver irriteret, når politikere på Christiansborg har mere fokus på at snakke om, hvor dårlig et andet partis politik er i stedet for at snakke om, hvad man selv vil. Det skal være det sidste, vi gør i Greve, siger hun.

Derfor er noget af bagsiden ved det lokalpolitiske arbejde, at det kan være dræbende at skulle op på rådhuset, når man ved, at små forskelle bliver til store uenigheder, mener hun.

- Alle vil gerne tage sig godt ud og vælges igen, og det kan spænde ben for, hvad der er rigtigt at gøre. Det er ærgerligt, for det bedste vil være at kigge på det greater good. Heldigvis er der sket en forbedring, siger Heidi Serny Jacobsen.

Stor hjælp
Når man sidder med dagsordener til de forskellige udvalg og byrådsmøderne, er indstillingerne ofte tætskrevne og lange. Nogle gange kan de set udefra være svære at forstå. Sådan har Heidi Serny Jacobsen også oplevet det nogle gange.

- Der har været momenter, hvor jeg har 'oh my god' og skullet læse papirerne igennem nogle gange. Heldigvis har vi baggruppemøder, hvor folk fra vores bagland med forskellige jobs og uddannelser sidder med, og det er jeg taknemmelig for, for de er en stor hjælp.

Hvordan er arbejdsbyrden?
- Vil man inddrage borgere, tager det meget tid. Det er en vigtig del, at man mødes med borgerne, fordi det er dem, man betjener.

En del borgere møder op til spørgetimen, og mange har meninger om byrådsmedlemmerne. Hvordan er det?

- Det er dejligt at have borgernes opmærksomhed. Jeg har for eksempel fundet ud af, at vi ofte gør tingene bagvendt. Med lokalplanerne for strandvejen tog vi for eksempel ikke høringssvar og underskriftindsamlingerne med i beslutningsgrundlaget. Det skal vi blive bedre til, siger Heidi Serny Jacobsen.

Har du på noget tidspunkt tænkt 'det her skulle jeg ikke have kastet mig ud i?'

- Ja, når der går ideologi og ordkløveri i diskussionerne, men når jeg så får en mail fra en borger, er jeg klar til at fortsætte det politiske arbejde igen.

Synes du, at kommunen er der for dig?