12. maj 2021
PR-foto
gallery icon

Se billedserie

PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havneudvidelse skaber plads til større bådoplag og flere aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havneudvidelse skaber plads til større bådoplag og flere aktiviteter
Opdateret 16. april 2021 kl. 13:05
Sydkysten - 16. april 2021 kl. 09:49

Vallensbæk Havn er udvidet med 1400 kvadratmeter. De kan udnyttes til oplæg af både om vinteren og flere aktiviteter på havnen om sommeren, når bådene igen er på vandet.

Havnen er blevet udvidet med 1400 kvadratmeter, hvilket svarer til samme areal som 2-3 parcelhusgrunde i området.

Udvidelsen af havnen skal bidrage til bedre mulighed for oplæg af både - opbevaring af både på land - om vinteren og øget aktivitet om sommeren. Udover de mange nye kvadratmeter er der også kommet en ny krible-krable-bro - hvor man kan se små vanddyr fra.

Sammen med det nye udvidede areal, er der også anlagt en ny sti, som har direkte forbindelse til havnens øvrige stier. Man kan derfor tage en gåtur på stier hele vejen rundt om havnen.

- Der er allerede mange, der bruger stranden og havnen i Vallensbæk. I takt med at det meste har været lukket ned, er det dejligt at se, at området ved vandet bliver brugt - både af sportsudøvere, hundeluftere og andre på gåtur i det gode vejr, siger Henrik Rasmussen og fortsætter:

- I Vallensbæk er de grønne områder til for at blive brugt, og jeg nyder at se, at de faktisk også bliver det.

De ekstra kvadratmeter er etableret foran Restaurant Krabben tæt på legepladsen med den sunkne kutter og resten af Strandparken.

- Vi har i lang tid arbejdet med at udvikle vores del af Strandparken og havnen, så området bliver et levende, mangfoldigt aktiv for alle, hele året rundt. De ekstra kvadratmeter kan bruges både vinter og sommer og er derfor til gavn for både bådejere og havnens øvrige gæster hele året, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk.

Siden lokalplanen for hele strand- og havneområdet blev vedtaget, har det været Vallensbæk Kommunes vision at binde by og havn tættere sammen. Nu er en del af den vision udført, i takt med at havneudvidelsen er færdig.

Når coronarestriktionerne rulles tilbage, og vi igen må samles, kommunen invitere til indvielse af det nye havneareal. Men allerede nu er der mulighed for gåture i forårssolen ad de nye stier.

Nyt grønt strøg på vej
Vallensbæk Havn blev anlagt sammen med resten af Strandparken for 40 år siden. Der er løbet meget vand under broen siden, og derfor arbejder Vallensbæk Kommune med at gøre forholdene til og omkring stranden og havnen mere moderne og tidssvarende. Havneudvidelsen var blot ét af flere projekter i området.

Et andet af projekterne er videreførelsen af det grønne strøg fra by til strand, der kommer til at løbe ned over Strandengen. Der er lagt vægt på at skabe en oplevelsesrig rute, som gradvist ændrer sig fra et urbant miljø ved Stationstorvet til et naturligt miljø ved stranden - og den nye del af ruten bliver udstyret med regnvandssø, paddeskrab og formidlingsstationer på stien.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?