16. juli 2019
Den 36-årige polak måtte en tur i detentionen på Roskilde Politigård (billedet), inden han blev overført til hospitalet. Foto: Mie Neel
Den 36-årige polak måtte en tur i detentionen på Roskilde Politigård (billedet), inden han blev overført til hospitalet. Foto: Mie Neel
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halvnøgen mand på spil igen: Havde rigeligt med "kølervæske" indenbords

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvnøgen mand på spil igen: Havde rigeligt med "kølervæske" indenbords
Sydkysten - 24. januar 2019 kl. 11:36
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først løb han halvnøgen rundt på Karlslunde Rasteplads mandag aften, og onsdag ved middagstid var politiet igen i kontakt med den 36-årige mand fra Polen. Også denne gang havde han ligget og sovet i sin bil, dog ikke fordi manden havde løbet rundt i meget letpåklædt tilstand på rastepladsen. Nu var det derimod ambulancereddere, der havde kontaktet politiet og bedt om, at de ville tage sig af manden, som havde ligget og sovet i sin bil på Silovej ved Karlstrup Kalkgrav i Solrød.

arrow Læs også: Løb halvnøgen rundt på rasteplads

- Det kan forklare, hvorfor han kunne holde varmen, når der nu var kølervæske på ham, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, med henvisning til, at manden var meget spirituspåvirket.

Når det udelukkende er promillen, den er gal med, er det politiets opgave at afruse fulde mennesker, forklarer Martin Bjerregaard. Derfor havde ambulancefolkene - der åbenbart var blevet kontaktet af en borger, som var bekymret for mandens tilstand - bedt politiet om at tage over. Patruljen kørte som altid i den slags tilfælde manden på skadestuen og satte ham bagefter i detentionen.

- Vi har en regel om, at inden man skal ind og afruse, skal man til lægen for at få tjekket, at der ikke er andet galt, siger Martin Bjerregaard.

Efter et stykke tid klagede han over smerter i kroppen og blev derfor indlagt på hospitalet. Hvordan det siden er gået manden, kan politiet ikke sige noget om.

- Hvis der ikke er andet, bliver han lukket ud og må selv komme hjem ligesom dig og mig, hvis vi er blevet lidt for fulde til en julefrokost, siger Martin Bjerregaard.

Politiet kontrollerede efterfølgende mandens bil og fandt ud af, at nummerpladerne var afmeldt. Bilen var derfor ikke lovlig at køre med hverken her i landet eller hjemme i Polen og blev fragtet væk. Ud over det har politiet dog ikke nogen mistanke om, at manden har foretaget sig noget ulovligt, understreger Martin Bjerregaard.

- Det er mere end social- end en kriminalsag, lyder det fra kommunikationsmedarbejderen.