15. oktober 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundsten lagt til nyt center i Karlslunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundsten lagt til nyt center i Karlslunde
Opdateret 15. august 2011 kl. 09:19
Sydkysten - 15. august 2011 kl. 08:46
Af Mogens Lange og Vincent Byakika
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Greve: I Torsdags kunne Greve-borgmester Hans Barlach sammen med koncerndirektør Peter Kofoed fra MT Højgaard A/S lægge grundstenen til det kommende Karlslunde Stationscenter. Da arrangementet fandt sted mindede området ved Karlslunde Station, hvor grundstenen blev lagt ellers en hel del om en rigtig våd Roskilde festival.

Heldigvis havde MT Højgaard, der står bag byggeriet, været forudseende og opført et telt, hvor talerne kunne stå i tørvejr. Det benyttede koncerndirektøreren i MT Højgaard Peter Kofoed til at sige et par ord:

─ Det virker oplagt, at vi netop her supplerer området med gode indkøbsmuligheder. Vi har udviklet et center, som både har en spændende arkitektur, bliver attraktivt at handle i og tilgodeser de mange pendlere og handlende med gode parkeringsforhold, og efter flere års udviklingsarbejde, hvor vi har haft et godt samarbejde med Greve Kommune, er det glædeligt, at byggeriet nu er kommet godt i gang, siger Peter Kofoed.

For at holde de gamle traditioner i hævd blev der også indstøbt en udgave af dagens avis, en mønt og nogle udvalgte tegninger af byggeriet.

Borgmester Hans Barlach kaldte stationscenteret for et byggeri, som ville skabe dynamik, liv og indkøbsmuligheder i området.

- Og det er noget, vi lægger stor vægt på i Greve byråd. At udvikle vores kommune, så den er et godt sted at bo og et godt sted at arbejde, understregede han.

Karlslunde Stationscenter forventes at står færdigt i andet kvartal 2012. Som aftalerne er lige nu kan borgerne se frem til, at centeret kommer til at huse blandt andet til en SuperBest, en Kiwi minipris, en Jern & Fix samt biblioteket i Karlslunde, som vil blive flyttet til centret.

På nuværende tidspunkt er der indgået lejeaftaler for mere end 75 procent af det samlede butiksareal, som er på i alt 6000 kvadratmeter.

På taget af bygningen vil der blive anlagt 250 parkeringspladser, således at pendlere, der kommer i bil, også får let adgang til toget, lige som der også kommer til at være en ubemandet benzinstation på stedet.

-Transport, handel og kultur. Det er tre vigtige dele af det moderne liv. Det her center får det hele, og det giver god mening, understregede Hans Barlach.

Koncerndirektør Peter Kofoed fra MT Højgaard understregede, at byggeriet ville blive opført med moderene tekniske løsninger for at sikre et ansvarligt og fremtidssikret energiforbrug samt et sundt indeklima.

-I dag skal vi også markere, at der står håndværkere bag byggeriet, og egentlig fejrer vi to ting, nemlig såvel valget af byggegrund som grundstensnedlæggelsen. Der er tradition for at indemure blandt andet dagens avis og en aktuel mønt. Det vil vi også gøre, og vi vil supplere samlingen med tegninger over byggeriet.

Herefter gik turen ud i regnen, som dog var stilnet lidt af. Her fattede såvel Hans Barlach som Peter Kofoed en murerske, hvorefter et nygravet hul blev fyldt med mørtel.

Selve grundstenen med teksten: Karlslunde Stationscenter. Grundsten. Nedlagt 11.8.2011, blev herefter placeret i hullet, så den flugtede med arealet.

Bag det store projekt står udover MT Højgaard, også Pantheon og Schmidt Hammer og Lassen Arkitekterne.