15. januar 2021
Der skal bygges i op til 14 etager i Byhaven. PR-foto
Der skal bygges i op til 14 etager i Byhaven. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys til 518 nye boliger i byhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys til 518 nye boliger i byhaven
Sydkysten - 27. oktober 2019 kl. 18:10

De 518 boliger i Vallensbæk Byhave kommer til at udgøre et helt nyt boligkvarter, der blander borgere i mange forskellige aldre og livsfaser i en grøn oase, skærmet af fra motorvejen

arrow Læs også: 279 nye boliger i Vallensbæk Gårdhaver

På seneste kommunalbestyrelsesmøde vedtog et flertal lokalplanen for Vallensbæk Byhave. Byggeriet er placeret på Egeskovvej i hjertet af Vallensbæk.

Borgmester Henrik Rasmussen glæder sig til moderne, tidssvarende boliger til en kommune i udvikling. Han siger:

- Med den endelige lokalplan for Vallensbæk Byhave, giver et stort flertal i kommunalbestyrelsen nu grønt lys til etableringen af et stort nyt bykvarter, hvor vi lægger vægt på, at det grønne skal være en dominerende del af byrummet. Kvarteret skal skabe plads til, at generationer kan mødes på tværs ved den måde, de bor på. Vi er så heldige, at udviklingsselskabet GreenLiving vil opføre den nye bydel og samtidig efterleve vores visioner for Vallensbæk om blandede og bæredygtige boligkvarterer.

518 nye boliger vil blive etableret i et antal bygninger, der varierer fra tre til 14 etager - højest mod motorvejen, så byggeriet skærmer for støjen - og en gradvis nedtrapning mod de eksisterende nabobebyggelser mod øst og syd.

I lokalplanens høringsperiode fik kommunen henvendelser fra naboerne på Egeskovvej, der ønskede at vi bevarede det grønne område ud til stien. I den endelige plan flytter vi byggefeltet mod vest, så det grønne bevares i øst.

Byggeriet bliver opført med materialer af meget høj kvalitet, som patinerer smukt, så området fremtidssikres og også visuelt tager sig godt ud om mange år.

Det private udviklingsselskab GreenLiving står bag byggeriet, og firmaet har blandt også bygget Elmelyhaven i Solrød Strand og Olgas Have i Ballerup.

Ejer af GreenLiving, Klaus Thomassen siger:

- Visionen er først og fremmest at skabe et nyt og spændende bykvarter i Vallensbæk Strand, hvor man kombinerer flere former for boliger. Det bliver et byggeri med stor variation og til både seniorer og børnefamilier. En del af byggeriet ligger tæt på motorvejen, men vi overholder myndighedernes krav til blandt andet støjreduktion ved at støjisolere facaderne, der vender mod motorvejen, og indsætte vinduer med støjdæmpende glas, siger han.

Både Vallensbæk Kommune og GreenLiving ser frem til, at Vallensbæk Byhave bliver en moderne og elegant måde at løse støjproblematikken i området.

Byggeriet bliver lavet i etaper, og det betyder, at GreenLiving altså ikke opfører plejecenter, 14-etagers bygninger og parkeringshus samtidig, men de bygger det et skridt og en bygning ad gangen.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?