6. december 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Greveborger skal i fængsel for gaderæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greveborger skal i fængsel for gaderæs
Sydkysten - 18. november 2020 kl. 14:19

En 33-årig mand fra Greve er ved Retten i Glostrup blevet idømt 30 dages fængsel for at køre ulovligt gaderæs i Hedehusene.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Kapkørslen skete på offentlig vej en lørdag aften lidt over kl. 23.15 den 21. september sidste år. Her var en del biler med motorinteresserede stimlet sammen på Baldersbuen i Hedehusene.

Københavns Vestegns Politi har længe haft særlige indsatser rettet mod ulovligt gaderæs blandt andet for at håndhæve færdselsloven, og da deltagerne begyndte at køre om kap med tilskuere, fik færdselsbetjente målt den 33-årige mands fart til mindst 118 km/t.

I dag fandt retten ham skyldig i at have kørt om kap mod en anden bil med tilskuere i nærheden og i at overskride den tilladte hastighed på 50 km/t med 136 procent.

- Anklagemyndigheden har vurderet, at der med de samlede omstændigheder - arrangeret ulovligt kapkørsel i tættere bebygget område med kraftig acceleration og en væsentlig fartoverskridelse med tilskuere - er tale om en særlig hensynsløs kørsel, og derfor lagde vi op til en fængselsstraf, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Vestegns Politi.

Lignende strafpraksis er set i andre tilsvarende sager, samme linje fulgte retten og idømte den 33-årige mand 30 dages fængsel. Fængselsstraffen blev gjort betinget på betingelse af, at han udfører 40 timers samfundstjeneste.

Han fik desuden en tillægsbøde på 9.000 kroner og blev frakendt førerretten ubetinget i et år.

Den tiltalte mødte ikke op til dagens retsmøde. Han kan nu anke eller modtage dommen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?